До 7 років позбавлення волі засудили зловмисників, які до смерті побили односельця

Нагадаємо, подія сталася 24 квітня 2018 року близько 21.30 години в селищі Гриців Шепетівського району. Після отриманих травм чоловік трохи більше двох тижнів пролежав у реанімації, але лікарі не змогли його врятувати. 11 травня він помер. У суді вину підозрюваних було повністю доведено. Їм призначили покарання у вигляді 7 років позбавлення волі кожному та сплати 400 тисяч гривень моральної шкоди.  

Затримані того вечора розпивали спиртне, але, очевидно, спожитого їм виявилось замало, і зловмисники пішли в гості до 51-річного потерпілого та його співмешканки. Проте господарі були не раді несподіваним візитерам і чоловік почав їх виганяти. У відповідь зловмисники кілька разів його вдарили. Той почав відмахуватися від нападників сокирою. Це обурило їх ще більше. Зловмисники вихопили в потерпілого сокиру, кинули на долівку і почали з усієї сили бити руками та ногами, а коли той втратив свідомість — втекли геть.

Співмешканка потерпілого викликала «швидку». Чоловіка терміново прооперували. Трохи більше двох тижнів він пролежав у реанімації, але лікарі не змогли врятувати чоловіка. 11 травня він помер.   

Про пацієнта з «кримінальними» тілесними ушкодженнями до Шепетівського відділу поліції повідомили з лікарні. У Гриців негайно виїхала слідчо-оперативна група. Співмешканка потерпілого вказала на чоловіків, які його побили. Невдовзі зловмисників розшукали і затримали. Ними виявилися двоє місцевих жителів, 1970 та 1976 років народження. 

Нещодавно Шепетівський міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав підсудних винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України. Їм присудили покарання у вигляді 7 років позбавлення волі кожному та сплати 400 тисяч гривень моральної шкоди.  

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

6 години тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

7 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

10 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

11 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

12 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

12 години тому