До Хмельницької обласної ради увійдуть представники 7 політичних сил

Відповідно до підсумків голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року п’ятивідсотковий бар’єр до Хмельницької обласної ради подолали 7 політичних сил з 10. Найбільше голосів виборці області віддали за партію «Команда Симчишина». Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У суботу, 7 листопада, Хмельницька обласна ТВК підбила підсумки голосування за депутатів Хмельницької обласної ради. Відповідно до протоколу ТВК в голосуванні взяв участь 402 561 виборець області, а новий склад обласної ради сформують представники таких 7 політичних партій: 

  • «Команда Симчишина» (71 305 голосів виборців/19,04%);
  • «За майбутнє» (68 305 голосів/18,24%);
  • «Слуга народу» (55 444 голоси/14,8%);
  • «За конкретні справи» (52 604 голоси/14,04%);
  • «Європейська Солідарність» (37 862 голоси/10,11%);
  • ВО «Батьківщина» (34 502 голоси/9,21%);
  • Радикальна партія Олега Ляшка (19 286 голосів/5,15%).

Представники ще 3 політичних сил, які також балотувалися до Хмельницької обласної ради, не подолали п’ятивідсотковий бар’єр. Так, партія «Опозиційна платформа – За життя» отримала 14 645 (3,91%) голосів виборців, «Сила і Честь» – 13731 (3,66%), а «Наш край» – 6727 (1,79%).

Згідно з підсумками голосування за єдиними партійними списками до складу обласної ради увійдуть по 6 представників від партій «За майбутнє» та «Європейська Солідарність», по 5 від «Команди Симчишина», «За конкретні справи» та ВО «Батьківщина», 3 від партії «Слуга народу» та 4 від Радикальної партії Олега Ляшка. У територіальних виборчих округах виборці обрали 8 висуванців партії «Команда Симчишина», по 7 депутатів від партій «Слуга народу» та «За майбутнє»,  5 – «За конкретні справи», 2 – ВО «Батьківщина», 1 – «Європейську Солідарність».

Отже, найбільше мандатів у новій обласній раді дісталося партіям «Команда Симчишина» та «За майбутнє» – по 13. По 10 своїх депутатів матимуть обласні організації партій «Слуга народу» та «За конкретні справи», по 7 – «Європейська Солідарність» та ВО «Батьківщина», 4 – Радикальна партія Олега Ляшка.

Зазначимо, що за єдиними територіальними списками депутатами Хмельницької обласної ради було обрано 4 народних депутатів, які ці списки очолювали. З-поміж обраних депутатами обласної ради – нардепи Сергій Лабазюк («За майбутнє»), Сергій Мандзій («Слуга народу»), Володимир Ар’єв («Європейська Солідарність») та Олександр Герега («За конкретні справи»).

Згідно з частиною 1 статті 256 Виборчого кодексу України виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою «Уточнений») не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Як зазначено в частині 1 статті 282 Виборчого кодексу України, територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів не пізніш як на п’ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації результати виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, міської, районної в місті, районної, селищної, сільської ради, сільських, селищних, міських голів, а також розміщує їх на офіційному вебсайті комісії чи відповідної ради (за наявності), регіонального, територіального представництва Центральної виборчої комісії (у разі їх утворення).

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Городоччині сталася ДТП, у якій загинув 36-річний водій

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 23 квітня, близько 08:50 години на автодорозі сполученням «Кам’янець-Подільський – Сатанів – Білогір’я» поблизу с. Іванківці…

10 хв. тому

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно.

2 години тому

В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві?

Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання визначається відповідно до

3 години тому

Працедавці можуть отримати відшкодування за створення інклюзивного робочого місця для ветеранів з інвалідністю

74% українців вважають, що для ветеранів, які отримали інвалідність, після повернення в цивільне життя вагомою проблемою буде відсутність інклюзивного простору…

4 години тому

Розпочав роботу офіс “Зроблено в Україні” на Кам’янеччині

У Кам’янець-Подільській філії Хмельницького обласного центру зайнятості розпочав роботу офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону.

4 години тому

У Нетішині затримали чоловіка, якого підозрюють у збуті наркотиків PVP

Оперативники відділу кримінальної поліції спільно зі слідчими Шепетівського райуправління поліції затримали 42-річного нетішинця, якого підозрюють у збуті особливо небезпечних наркотиків…

5 години тому