До топ-п‘ятірки імпортерів Хмельниччини увійшли країни Європейського Союзу

За повідомленням Хмельницької митниці ДФС, з початку нинішнього року суб‘єктами зовнішньоекономічної діяльності через митні пости області ввезено імпортних товарів на 6 мільярдів 847 мільйонів гривень, що на 18 відсотків, або на 1 мільярд гривень більше проти минулорічного результату.

Примітно, що до топ-п‘ятірки імпортерів Хмельниччини увійшли країни Європейського Союзу, – Польща, Німеччина, Бельгія, Австрія, Італія.

Найчастіше в Україну з Польщі ввозились кам‘яне вугілля, комплектне технологічного обладнання для обробки та зберігання зернових культур; запасні деталі до автомобілів та обладнання призначене для наповнення, сортування, закручування та маркування пляшок.

З Німеччини імпортувались: машини для текстильної промисловості технологічне обладнання для агропромисловового комплексу, килимоткацькі верстати та сідельні тягачі.

Бельгія, Австрія та Італія продавали представникам подільського бізнесу синтетичні полімери, обладнання для легкої промисловості, пряжу, папір; картон макулатурний; сировину для виготовлення електричних акумуляторів; вогнетривкі цементи.

За твердженням митників, у загальній кількості митних оформлень частка товарів від топових країн-імпортерів становить близько 50 відсотків. Другою характерною ознакою імпорту на терени краю є домінування продукції, яка необхідна для забезпечення промислового та сільськогосподарського виробництва.

В цілому, середньоденні митні нарахування Хмельницької митниці ДФС у цьому році фактично досягли 16,6 мільйона гривень, що більше на 4 мільйони гривень проти торішнього показника. Як результат, суб‘єктами зовнішньоекономічної діяльності перераховано до бюджету 1,7 мільярда гривень митних платежів, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 407 мільйонів гривень.

Leave a Comment

Останні новини

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 годину тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

3 години тому

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

16 години тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

18 години тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

21 годину тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

22 години тому