Директора товариства, котрий заволодів коштами, призначеними для ремонту школи, засуджено до 3 років обмеження волі

Прокурорами Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину керівника одного з товариств у вчиненні службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт школи.
 
У результаті проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Полонського відділення Шепетівського відділу поліції ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що підрядник взяв на себе зобов’язання за 816 тис грн здійснити капітальний ремонт приміщення однієї із шкіл Полонської міської ради ОТГ.
 
Потім директор товариства вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завищивши їх обсяги.
 
З-поміж іншого він вказав недостовірні дані щодо демонтажу і прокладення трубопроводу та заволодів бюджетними коштами на суму майже 65 тис грн.
 
Як повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
Вироком Полонського районного суду обвинуваченого засуджено до покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади керівника юридичної особи публічного та приватного права на 2 роки.
 
Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

6 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

9 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

9 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

11 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

12 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

12 години тому