Готівковий обіг: порушниками сплачено до бюджету 5 мільйонів гривень

Готівковий обіг: порушниками сплачено до бюджету 5 мільйонів гривень
Фото: 5 канал

Головне управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області повідомляє, що протягом 2018 року відділом фактичних перевірок контролю за готівковими операціями управління аудиту проведено 580 фактичних перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання законодавства в сфері готівкового обігу. Левова частка порушень належить обліку товарних запасів, а саме – 300 порушень.

Разом з тим, виявлено 25 випадків торгівлі алкогольними та тютюновими виробами без наявності ліцензій, 57 випадків неоприбуткування (неповного та/або несвоєчасного оприбуткування) у касах готівки.

За результатами проведених перевірок донараховано – 14,6 мільйонів гривень, в свою чергу до бюджету протягом 2018 року надійшло 4,9 мільйона гривень. В ході опрацювання було складено 68 протоколів про адміністративні порушення.

Позитивні показники контрольно-перевірочної роботи досягнуті завдяки здійсненню перевірок ризикових суб’єктів господарювання та відпрацюванню в ході перевірок реальності здійснення господарських операцій.

Фіскали наголошують, сплата податків та дотримання податкового законодавства конституційний обов’язок кожного громадянина. Сумлінна та своєчасна сплата податкових зобов’язань сприяє розвитку держави та бізнес середовища зокрема.

Нагадаємо, що торік підприємства-експортери Хмельниччини для торгівлі з Європою отримали майже 4 тисячі сертифікатів EUR.1. Протягом 2018 року Хмельницькою митницею ДФС оформлено 3838 сертифікатів підприємствам-експортерам з перевезення товарів EUR.1 до країн Європейського Союзу. У порівнянні з попереднім періодом їх кількість зросла на 800 одиниць і засвідчила стабілізаціє зовнішньоекономічних зав’язків із європейськими партнерами. Загалом на Хмельниччині майже 100 підприємств-виробників активно використовують сертифікати EUR.1 для преференційної торгівлі з країнами ЄС. У переважній більшості за такими умовами з області експортуються сантехнічні вироби та дерев‘яні меблі для ванних кімнат, сталевий прокат, килими та полімерні вироби. Також експортується продукція сільськогосподарського виробництва.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне