«Грошова реформа», оренда квартири і купівля телефонів у мережі — під такими приводами шахраї ошукували громадян на Хмельниччині

Фото: http://life.karpat.in.ua/

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 5 заяв громадян про шахрайські дії щодо них. Загальна сума збитку склала понад 76,5 тисяч гривень. Наразі поліцейські працюють над пошуком зловмисників і закликають громадян бути більш обачними із власними грішми.

Найбільше коштів — 35 тисяч гривень — втратила 73-річна жителька с. Ялинівка, що на Летичівщині. Вчора, 25 березня, до неї завітав незнайомий чоловік і повідомив, що в державі проходить грошова реформа, і щоб заощадження не «згоріли», їх потрібно терміново поміняти на гроші нового зразка. Довірлива пенсіонерка передала зловмиснику усі свої кошти, після чого той зник у невідомому напрямку.

Хочемо наголосити, що гастролери, які працюють за такою схемою, орієнтуються виключно на людей похилого віку. Тож велике прохання — якщо у вас є такі родичі чи сусіди, попередьте їх про такий вид шахрайства.

Також вчора 20-річна хмельничанка, плануючи винайняти квартиру за оголошенням на одному із сайтів, перерахувала потенційному орендодавцю 6500 гривень, після чого зв’язок із ним перервався. 

Ще троє жителів області втратили 9200, 6048 та 19 850 гривень відповідно купуючи чи продаючи на одному із відомих торгівельних майданчиків мобільні телефони. У всіх трьох випадках шахраї наполягали на переході із сайту на спілкування у «Вайбер», після чого оманливим шляхом отримували від потерпілих їхню особисту інформацію і знімали з рахунків гроші. Тож ніколи так не робіть! Ведіть переписку на офіційному сайті і не переходьте на інші месенджери. Якщо вас до цього всіляко спонукають — припиняйте спілкування.

У всіх п’яти випадках працівники поліції відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайств і наразі працюють над встановленням зловмисників.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне