Ізяславський інклюзивно-ресурсний центр розпочав роботу у новому приміщенні

Після завершення ремонтних робіт, в новому приміщенні, відчинив гостинно двері Ізяславський інклюзивно-ресурсний центр. На його ремонт з районного бюджету було виділено 835,65 тисяч гривень.

На базі закладу надаватимуть корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги дітям з особливими освітніми потребами від двох до вісімнадцяти років.

Як повідомила директор центру Світлана Гнатюк,  сьогодні в закладі уже працюють п’ять фахівців: 2 вчителі-логопеди, учитель-дефектолог та 2 практичних психологи. Також Світлана Іванівна зазначила, що у штаті центру є вакансія учителя-реабілітолога.

Фахівці центру запевняють, що найкраще, з подібними проблемами, працювати протягом дошкільного віку, тому батькам радять не зволікати. Вони можуть у будь-який день привести свою малечу на консультацію або ж на корекційні заняття.

Інклюзивний центр оснащений відповідними засобами, зокрема, предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Відповідну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади. Головна мета створення інклюзивно-ресурсного центру – забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям.

Серед основних завдань фахівців центру  – розробка рекомендацій щодо програми навчання для  кожної  дитини індивідуально.

Працівники Ізяславського ІРЦ запевнили, що готові до співпраці із установами та громадськими організаціями, які діють в районі та опікуються дітьми з особливими потребами.

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

5 години тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

6 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

9 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

10 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

10 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

10 години тому