Хмельниччина нарощує експорт та імпорт товарів до ЄС

Експорт перевищив імпорт на 34,5 мільйона доларів за підсумками першого півріччя 2019 року. Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики у Хмельницькій області. 

У січні–червні 2019р. обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 290,1 млн.дол. США і 255,6 млн.дол. Порівняно з січнем–червнем 2018р. експорт збільшився на 0,6% (1,6 млн.дол.), імпорт – на 21,2% (44,7 млн.дол.). Додатне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 34,5 млн.дол. Коефіцієнт покриття експортом імпорту дорівнював 1,13.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 117 країн світу.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу збільшився порівняно з січнем–червнем 2018р. на 7,2% та становив 143,4 млн.дол., або 49,4% від загального обсягу експорту.

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Німеччини, Польщі, Іспанії, Нідерландів, Італії. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Туреччини, Єгипту, Ізраїлю, Білорусі.

У загальному обсязі експорту товарів порівняно з січнем–червнем 2018р. збільшилась частка насiння і плодів олійних рослин; жирів та олій тваринного або рослинного походження; залишків і вiдходів харчової промисловості; солі, сірки, землі та каміння. Натомість зменшилась частка електричних машин; молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду; деревини і виробів з деревини.

Імпорт товарів з країн Європейського Союзу збільшився проти січня–червня 2018р. на 9,8% та становив 128,8 млн.дол., або 50,4% від загального обсягу. Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Італії, Польщі, Литви.

Серед інших країн світу найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю, Російської Федерації, Туреччини, Саудівської Аравії, Білорусі, США.

У загальному обсязі імпорту товарів збільшилась частка палив мінеральних, нафти і продуктів її перегонки; механічних машин; засобів наземного транспорту, крім залізничного; електричних машин. Зменшилась частка пластмас, полімерних матеріалів; чорних металів; мила, поверхнево-активних органічних речовин.

 

Leave a Comment

Останні новини

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

28 хв. тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

1 годину тому

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

19 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

20 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

21 годину тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

21 годину тому