Хмельниччину топить:  вода  залила  14 гоподарств, школу та один дитсадок

Про це повідомляє сайт ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Так, воду відкачували в Ізяславському, Білогірському районах, у містах Старокостянтинів, Хмельницький, Деражня.

Перше повідомлення про затоплення надійшло о 07 год. 45 хв з міста Старокостянтинів. Телефонували з управління освіти. За їхньою інформацією у підвальних приміщеннях ЗОШ №3 та ДНЗ «Сонечко» стоїть вода. Рятувальники у складі трьох чоловік за допомогою гідроелеватора та мотопомпи «Хонда ВТ-30» відкачали понад 400 кубічних метрів води.  

Вже згодом телефонували з с. Норилів Білогірського району. Чоловік повідомив, що затопило одразу  п’ять господарств на вулиці Степовій. Відділення вогнеборців у складі п’ятьох чоловік за допомогою двох мотопомп та пожежного автомобіля відкачали понад 1500 кубічних метрів води. Окрім того за допомогою ескаватора також розчистили і 150 метрів каналу водовідведення.  

О півдні виклики про допомогу одночасно надійшли одразу із Старокостянтинова та Деражні. Телефонували місцеві жителі, які повідомили про затоплення підвальних приміщень особистих господарств. З двох підвалів рятувальники відкачали по 20 тонн води.

О 13:38 сільський голова села Клубівка, що в Ізяславському районі, також повідомив про підтоплення. Вода залила одразу п’ять господарств по вулиці Г.Кірпи.  За допомогою мотопомпи рятувальники відкачали з підвалів дворів приватного житлового сектору  190 метрів кубічних води.

Ввечері  вже телефонували з обласного центру. Жителі Хмельницького не могли потрапити до себе додому, адже злива затопила повністю прибудинкову територію. Така ситуація склалась на на вул. Пугачова та на вул. 3-а Лугова. Відділення рятувальників у складі 4 чоловік  викачали воду з прибудинкової території, в об’ємі 400 м.куб.

Нагадаємо, що днями вогнеборці ліквідували пожежу автомобіля. Випадок трапився в смт. Ярмолинці. Вогонь повністю охопив моторний відсік мікроавтобуса. Причини займання встановлюють.  Під час пожежі ніхто не постраждав.

Leave a Comment

Останні новини

Енергоатом: ХАЕС працює в штатному режимі і жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає

30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного…

15 хв. тому

Українців закликають підвісити паски для мешканців прифронтових територій до Великодня

Ініціатива “Поділись теплом Великодня” покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових…

1 годину тому

Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується

Висновок про стан здоров’я, зокрема довідка від нарколога і психіатра, — обов’язковий і відповідальний етап на шляху людей, які хочуть…

2 години тому

В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на…

4 години тому

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

5 години тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

6 години тому