Хмельницька міська лікарня розгорнула 100 ліжко-місць для хворих з COVID-19

Хмельницька міська лікарня розгорнула 100 ліжко-місць для хворих з COVID-19 і наразі очікує дозволу від міністерства охорони здоров’я для включення до відповідного переліку медзакладів, що працюють з “коронавірусними” хворими.

Про це міський голова Олександр Симчишин сказав під час брифінгу у середу, 9 вересня.

“Під час сезонного грипу міська інфекційна лікарня могла госпіталізувати 240 пацієнтів. Але до хворих з COVID-19 інші вимоги. Тому ми підготували 100 ліжко-місць, і вже до кінця цього тижня новий медзаклад Хмельницька міська лікарня готова розмістити 50 хворих з коронавірусом, у яких буде потреба забезпечувати киснем і ще 50 звичайних пацієнтів”, – наголосив Симчишин.

Міський голова зауважив, що у профільному закладі області – Хмельницька міська інфекційна лікарня – перебуває на лікуванні 166 хворих на COVID-19 (102 мешканці Хмельницького) і 2 особи із підозрою (1 мешканець Хмельницького).

За час пандемії у Хмельницькому зафіксовано 788 випадків захворювання на Covid-19 (36 нових випадків за добу). 375 осіб одужали (17 за добу), 17 хворих померли, 396 хворіє (102 лікується в стаціонарі).

Інформує НГП

Leave a Comment

Останні новини

На Теофіпольщині чоловік кривдив дружину в присутності малолітніх дітей

Слідчі поліції вже завершили розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України і передали матеріали до…

15 години тому

У Ярмолинецькій громаді замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий

У Ярмолинецькій громаді планують будівництво нового дитячого садочка. Така необхідність виникла, бо внаслідок ракетного удару російської федерації було пошкоджено будівлю…

15 години тому

Мільйонери з “хрущовки”: як донори “Слуги народу” пов’язані з ексдепутатом Київради

Нетішин — звичайне містечко на півночі Хмельницької області. Багатоповерхівки, магазини, зелень — ніби ніщо не вказує на його особливу заможність:…

16 години тому

Поблизу Летичева з’явилась інноваційна система вагового контролю вантажівок

На Хмельниччині, на автотрасі поблизу Летичева, запрацював WIM-комплекс, який моніторить вагу вантажівок.

17 години тому

У 10 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу при інсульті

Інсульт – це небезпечне серцево-судинне захворювання, порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладної діагностики та лікування.

17 години тому

У Шепетівці затримали 28-річного чоловіка за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень

Події мали місце вчора, 21 квітня, близько 21:45 години в одному з розважальних закладів міста.

21 годину тому