Хмельницька міська рада має створювати однакові умови на ринку оренди майна

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Хмельницькій міській раді припинити дії з ознаками антиконкурентних.

Відділення встановило, що міська рада застосовувала різні умови для суб’єктів господарювання при поновленні договорів на оренду земельних ділянок однієї групи цільового використання.

Так, ТОВ «Хмельницькуніком», ПП «Семікс», ТОВ «ВАН» ЛТД, ДП «Імпульс-світ» ВКПП «Явір-Транс», ТОВ «Торгівельно-сервісний центр «Кооператор», є конкурентами за видом здійснення господарської діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

ТОВ «Хмельницькуніком» неодноразово зверталося до Хмельницької міської ради щодо поновлення договору оренди землі на строк від 3 до 10 років, але міська рада поновлювала даний договір лише на 6 місяців. Разом з тим іншим суб’єктам господарювання договори оренди земельних ділянок поновлювались на ті терміни, які були зазначені в їх клопотаннях.

«Суб’єкти господарювання – конкуренти мають працювати в однакових умовах. Відсутність єдиного підходу при поновленні договорів оренди земельних ділянок може призвести до створення нерівних умов у конкуренції, внаслідок чого окремим суб’єктам господарювання або групам суб’єктів господарювання створюються несприятливі умови діяльності порівняно з конкурентами», – повідомив голова Відділення Олег Федорчук.

Про виконання рекомендацій Хмельницька міська рада має проінформувати у двомісячний строк.

Leave a Comment

Останні новини

П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п'ять магнолій на "Алеї нескорених".

17 години тому

Колишній директор НПП «Подільські Товтри» відшкодує державному бюджету шкоду за незаконне звільнення працівників

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд прийняв рішення про стягнення з колишнього директора НПП «Подільські Товтри» шкоди в…

19 години тому

На річці Горинь дільничний виявив браконьєра з сітками загальною довжиною близько 400 метрів

Поліцейський вчасно зупинив зловмисника, проте тому таки вдалось виловити більше 80 рибин.

21 годину тому

На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання…

22 години тому

У Хмельницькому комунальники мають відшкодувати майже 80 000 грн збитків власнику автомобіля, на яке впало дерево

Стягнути з Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою виконкому Хмельницької міської ради на користь власника автомобіля Mercedes-Benz 69 043…

23 години тому

У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024

14 квітня Хмельницькому відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. У ньому взяли участь 48 учнівських мінікомпаній з 31 закладу професійної…

1 день тому