Хмельницька обласна прокуратура оскаржує результати публічної закупівлі на суму 7,5 млн грн

Прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель робіт з капітального ремонту центру надання соціально-культурних та адміністративних послуг на території Славутського району.
 
У липні минулого року за результатами відкритих торгів між сільською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір про закупівлю, відповідно до якого останній взяв на себе зобов’язання виконати роботи за 7,5 млн грн.
 
Разом з тим встановлено, що під час тендерної процедури замовником відхилено більш вигідні пропозиції решти учасників. Запропонована ціна інших суб’єктів господарювання була меншою на 210 тис грн.
 
Такими діями сільською радою як розпорядником бюджетних коштів обмежено конкуренцію, створено умови для неефективного використання бюджетних коштів, порушено принципи максимальної економії та ефективності закупівель.
 
«Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, Хмельницька обласна прокуратура у судовому порядку вимагає визнати рішення про визначення переможця та укладений із ним договір недійсними», – повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді обласної прокуратури Андрій Гаврилик.
 
Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
Leave a Comment

Останні новини

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

43 хв. тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 годину тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

3 години тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

6 години тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

6 години тому

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

23 години тому