Хмельницькі газовики хотіли стягнути з споживача 150 тисяч гривень: суд їм відмовив

АТ «Хмельницькгаз» позивався до споживача, у помешканні якого при огляді лічильника газу та газових приладів працівники виявили ознаки несанкціонованого втручання в роботу лічильника. Вони демонтували прилад та направили його на експертизу. Експерти підтвердили несанкціоноване втручання у роботу ЗВТ.

Комісія підприємства прийняла рішення про задоволення Акту про порушення та затвердила Акт-розрахунок вартості необлікованого об`єму природного газу в розмірі 151309,66 грн. Цю суму газова компанія просила місцевий суд стягнути зі споживача.

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд у задоволенні позовних вимог відмовив. АТ «Хмельницькгаз» подало апеляційну скаргу – просило скасувати це рішення та задовольнити позов.

Газова компанія не довела, що споживач втручався у роботу лічильника й пошкодив його – з таким висновком місцевого суду погодився Хмельницький апеляційний суд.

На думку апеляції, суд першої інстанції правильно констатував, що Акт про порушення, попри посилання на виявлене несанкціоноване втручання в роботу лічильника газу, його пошкодження або його роботу в позаштатному режимі, внаслідок чого витрата природного газу не обліковується або обліковується некоректно, не містить детальних даних про вид, обставини й суть порушення, тобто у ньому не вказано, що ж фактично виявили працівники РЕМ, інформує пресслужба суду.

Факт того, що на газовому лічильнику відповідача є видимі механічні пошкодження та ознаки самовільного втручання у його роботу зафіксовано лише в акті експертизи лічильника газу. Проте відповідальність за збереження цілісності пломб та усіх інших конструктивних елементів лічильника після його демонтажу та передачі працівникам АТ «Хмельницькгаз» споживач не несе, зауважила колегія суддів.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

4 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

5 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

9 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

10 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

11 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

12 години тому