Хмельницькі оперативники разом зі слідчими затримали групу шахраїв, які ошукували пенсіонерів

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

На Житомирщині оперативники разом зі слідчими Старокостянтинівського відділу поліції затримали шахраїв-гастролерів — 36-річного чоловіка та двох жінок 34 та 44 років. 

Вранці 30 липня зловмисники на автомобілі «Rover» приїхали у Старокостянтинів і поблизу однієї із багатоповерхівок по вулиці Миру розіграли між собою схему вигідного обміну грошових коштів згідно неіснуючої державної програми.

Свідком цієї «постановки» стала 66-річна місцева жителька, яка піддалась на вмовляння шахраїв і віддала на обмін усі свої заощадження, які в загальному перерахунку склали понад 27 тисяч гривень. Після заволодіння коштами потерпілої шахраї непомітно зникли з місця події, а жінка так і не отримала бажаних відсотків.

Завдяки тому, що потерпіла одразу ж звернулась із заявою до поліції, на підозрюваних було складено орієнтування і впродовж доби оперативники Старокостянтинівського відділу поліції затримали їх на території Житомирської області.

Слідчі усім трьом уже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. На період досудового розслідування суд відправив підозрюваних під домашній арешт.

Досудове розслідування у рамках кримінального провадження наразі триває. Підозрювані перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів як на території Хмельницької області, так і за її межами.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне