Хмельницький підприємець підозрюється в ухиленні від сплати 1,2 млн. грн. податків

Як інформує облпрокуратура, завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету коштів у значних розмірах.

Так,  керівник одного із приватних підприємств області упродовж 2014-2017 років під час продажу споживачам товарів не включав до складу доходів підприємства вартість реалізованої тари. Таким чином, він ухилився від сплати  податків на суму понад 1,2 млн. грн.

За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів). Це призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах. Про це повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Олег Львовський.

З урахуванням того, що підозрюваний у повному обсязі визнав свою вину, прокуратурою області обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено для розгляду до суду.

З метою забезпечення відшкодування державі завданих злочинними діями службової особи  збитків прокуратурою у кримінальному провадженні  заявлено цивільний позов.

Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що завдяки прокуратурі до бюджету сільської громади надходитиме 2 млн.грн. орендної плати. Здійснено вступ у розгляд районним судом цивільної справи за позовом громадянина про визнання недійсними та скасування земельних торгів. А також  зобов’язання укласти договори оренди землі. Так, вказаній особі ще у 2011 році надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земель резервного фонду. Загальна площа становить 115 га на території Яснозірської сільської ради Віньковецького району.

Leave a Comment

Останні новини

В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на…

1 годину тому

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

2 години тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

2 години тому

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

21 годину тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

21 годину тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

22 години тому