Майже 664 мільйони кВт*год електроенергії виробила ХАЕС завдяки достроковому пуску 2 енергоблока

Згідно із попереднім завданням, завершити середній планово-попереджувальний ремонт (ППР) на другому енергоблоці було заплановано 14 березня 2021 року. Дострокове завершення ремонтних робіт майже на 28 діб раніше, дало можливість додатково виробити другим енергоблоком ХАЕС 663,6 млн. кВт*год електроенергії.

Із запланованих 198 діб, ремонтні роботи вдалося здійснити за 171 завдяки системній оптимізації процесів ремонтних робіт, зі збереженням пріоритету безпеки, злагодженій та наполегливій роботі персоналу Хмельницької АЕС та підрядних організацій.

Розуміючи виклики сьогодення, задля підтримки теплової генерації, яка опинилася у кризі, та щоб не допустити колапсу Об’єднаної енергосистеми України (ОЕС), Хмельницька АЕС оптимізувала власну ремонтну програму.

За умови критичного навантаження, а також імпорту електроенергії з Російської Федерації дострокове підключення другого енергоблока до енергомережі дозволило забезпечити стабільну роботу  енергосистеми України та енергетичну незалежність держави.

Всього двома енергоблоками ХАЕС з початку року станом на 24:00 15.03.21 вироблено 2 478,8 млн. кВт*год електроенергії, що складає 13,1% від виробництва електроенергії по ДП «НАЕК «Енергоатом».

 Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

2 години тому

Комунальне підприємство відшкодує понад 1,2 млн грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позови Волочиської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства шкоди, завданої довкіллю внаслідок незаконної порубки…

20 години тому

Авіапольоти над Хмельницьким. Суд арештував навчальний літак

Хмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, що належить ТОВ «Льотна школа Кондор» у рамках кримінального провадження про…

20 години тому

“Дитина не ходить, не розмовляє, не сидить, не тримає голову”: хмельничанка судиться з лікаркою, яка приймала пологи

Мати шестирічного Ореста, Аліна Лоєвська, судиться з лікаркою Хмельницького обласного перинатального центру Аллою Кропивницькою.

21 годину тому

У Хмельницькому районі в ДТП травмувався 17-річний мотоцикліст

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 7 травня, близько 20:00 години на автодорозі сполученням «Житомир – Чернівці» неподалік с. Ружичанка.

22 години тому

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

24 години тому