Майже два мільйони на ремонт ліфта у “Дитячому світі”: що відомо

1,9 мільйона гривень планують витратити на заміну непрацюючого ліфта у торговому центі “Дитячий світ”, що розташований у Хмельницькому. За ці кошти хочуть провести його капітальний ремонт та реставрацію.

Про це повідомляється на сайті Prozorro.

Як йдеться в системі електронних закупівель, замовником послуг є комунальне підприємство “Агенція муніципальної нерухомості”, що є балансоутримувачем будівлі.

Поки для ремонту ліфта шукають підрядника. Його обиратимуть в рамках аукціону 28 вересня 2023. У цей день, з-поміж декількох компаній, обиратимуть ту, яка за виконання цих робіт запропонує найменшу ціну. Тому, у процесі торгів вартість може знизитись.

Що відомо про капітальний ремонт у торговому центрі “Дитячий світ”

Хмельницький отримає безповоротні грантові кошти у сумі 36 мільйонів гривень на реалізацію проєкту “Формування інноваційного бізнес-середовища шляхом проведення капітального ремонту, розкриття потенціалу та осучаснення застарілого торговельного центру”.

В результаті його втілення буде проведена повна реконструкція та створення додаткового простору в торговому центрі “Дитячий світ”, який належить до комунальної власності.

Хмельницькі підприємці, більшість з яких торгують у “Дитячому світі” ще з початку 2000 року, новину про капітальний ремонт торгового центру сприйняли з настороженістю. Зі слів голови профспілки Олени Антонюк, після того, як міська влада залучила інвесторів та почала ремонтувати “Дитячий світ”, більшість з них уже втратила свої торгові місця.

Як розповів раніше фахівець з туристичного обслуговування комунального підприємства Владислав Чупрун, цей універмаг був у Хмельницькому першим. Після того, як побудували ЦУМ, цей універмаг стали називати “старим”. Пізніше з’явилася назва “Дитячий світ” — туди більше ходили жінки з дітьми, яких було зручно відпускати по відділах з іграшками. Спочатку так називали його між собою хмельничани, потім це стало офіційною назвою.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

3 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

3 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

3 дні тому