Медсестра із пологового у Хмельницькому в суді довела незаконність свого переведення на іншу посаду

Операційну медсестру Хмельницького перинатального центру понизили і перевели на посаду акушерки у жіночу консультацію. Жінка із цим рішенням не погодилась і пішла в суд. Він став на бік медпрацівниці.

У вересні минулого року медикиню без її згоди перевели з посади сестри медичної операційної на посаду нижчої кваліфікації – акушерки жіночої консультації. Як наслідок, істотно змінилися умови праці: режим роботи, розмір зарплати, але її про це завчасно не попередили.

Місцевий суд визнав, що медсестру перевели на іншу посаду з порушенням вимог Кодексу законів про працю України.

“Перинатальний центр подав апеляційну скаргу з проханням скасувати рішення суду першої інстанції та відмовити працівниці у позові. За словами представника закладу, суд не врахував, що це було переміщення на інше робоче місце на тому ж підприємстві й істотні умови праці (тривалість робочого часу та оплата) медикині не змінилися”, – інформують у Хмельницькому апеляційному суді.

ХАС зауважив, що на посаді акушерки жіночої консультації у позивачки змінилася як назва посади, режим роботи, заробітна плата (немає доплат за роботу у нічний час), та й власне трудові обов`язки, які істотно відрізняються від обов’язків операційної медсестри.

Тож у зв`язку зі зміною істотних умов праці перинатальний центр мав за два місяці попередити про це свою працівницю й у випадку її згоди перевести на посаду акушерки жіночої консультації.

«Отже, фактично відбулося переведення позивачки на іншу роботу без попередження у встановленому законом порядку і без її згоди. Тому не заслуговують на увагу доводи апеляційної скарги про її переміщення з дотриманням вимог статті 32 КЗпП України», – констатував апеляційний суд.

Визнати незаконним і скасувати наказ директора КП «Хмельницький міський перинатальний центр» про переміщення сестри медичної операційної до жіночої консультації та поновити її на попередній посаді – з таким рішенням Хмельницького міськрайонного суду погодився апеляційний суд.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

23 години тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

1 день тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

1 день тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

1 день тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

1 день тому