Мер Славути вимагає, аби Нетішинська влада не саботувала об’єднання із Старим Кривином

Відкритий лист міського голови Славути з’явився на офіційному сайті міської ради. У своєму листі Василь Сидор наголошує, що село Старий Кривин та місто-атомник пов’язані між собою досить тісно. Адже частина об’єктів електростанції розташовуються на землях села, також багато нетішинців отримують там ділянки під будівництво та садівництво. Далі дослівно.

“Питання приєднання громади села Старий Кривин до громади міста Нетішин – це не вимога реформи децентралізації, а наслідок багаторічної співпраці двох громад у різних напрямках. Однак чомусь цей процес зупинився, так і не розпочавшись, що викликає занепокоєння у багатьох жителів Старого Кривина і мене особисто.

У свій час я брав безпосередню участь у розширенні меж міста Нетішина за рахунок земель Старокривинської громади, зокрема, й тих ділянок, де розміщені атомні енергоблоки.

На території Старого Кривина розташовуються об’єкти Хмельницької АЕС, управління будівництва, свердловини водопостачання, частина об’єктів соціальної сфери, залізнична станція. Без усього цього важко уявити подальший розвиток міста Нетішина.

Поєднані громади і землями – Старокривинська сільська рада надала нетішинцям сотні гектарів земельних ділянок під житлове будівництво, городництво.

Сьогодні необхідно зробити усе можливе, аби історичне єднання громад Нетішина і Старого Кривина нарешті відбулося. Тому прошу міського голову м. Нетішин Олександра Олексійовича Супрунюка, депутатів Нетішинської міської ради активізувати роботи у цьому напрямку, а саме:

  • терміново ініціювати та провести чергові зустрічі із жителями, сільським головою та депутатами села Старий Кривин;
  • надати офіційні гарантії подальшого збереження і розвитку усіх, без виключення, об’єктів інфраструктури села – школи, садочка, ФАПу, клубу і т.д., адже це в інтересах й жителів міста;
  • презентувати подальший стратегічний план розвитку сільської громади у складі Нетішинської міської ОТГ;
  • гарантувати працевлаштування працівників сільської ради;
  • офіційно заявити про збереження за жителями с. Старий Кривин права вільно розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення.

Факт приєднання і створення спроможної об’єднаної  громади можливий лише за умови надання Старокривинській громаді гарантій її подальшого повноцінного розвитку, створення комфортних умов життя на рівні міста.”

Наразі ні на сайті Нетішинської міської ради, ні на офіційній сторінці в Фейсбуці мера Нетішина Олександра Супрунюка немає реакції.

Leave a Comment

Останні новини

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

14 години тому

У Камʼянці-Подільському поліцейські затримали «закладчика»

28-річному наркоділку загрожує від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

14 години тому

Поліцейський офіцер вчасно викликав медичну допомогу 5-ти місячному малюку

Дитину лихоманило, та батьки чомусь не поспішали звертатись до медиків, та й ліків удома не було.

16 години тому

У Білогір’ї горів деревообробний цех

У Білогір'ї рятувальники ліквідували пожежу деревообробного цеху. Як повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій…

18 години тому

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення.

18 години тому

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

21 годину тому