Мешканці Хмельниччини продовжують потрапляти у тенета шахраїв

Минулої доби до підрозділів поліції області з заявами про вчинення щодо них шахрайських дій звернулось четверо осіб. Найбільш розповсюджена схема шахрайств — продаж неіснуючих товарів через інтернет.

Так, в смт. Білогір’я 42-річна місцева жителька по оголошенню зателефонувала до невстановленої особи, яка в мережі інтернет продавала тентований басейн. Жінка перерахувала продавцю 13 608 гривень, однак обіцяний товар так і не отримала.

11 серпня за такою ж шахрайською схемою 85 000 гривень втратив 60-річний хмельничанин. Чоловік намагався придбати автомобіль «Рено Кенго», оголошення про продаж якого було розміщено на одному із торгівельних майданчиків у інтернеті. 

А 13 серпня в м. Шепетівка 53-річна місцева жителька перерахувала 5100 гривень за зерно пшениці, намагаючись купити його на одному із сайтів з оголошеннями. Як і в попередніх випадках, продавець виявився шахраєм.

Аби збагатитися, зловмисники часто маніпулюють почуттями людей до рідних та близьких — до 76-річного хмельничанина зателефонувала невстановлена особа та під приводом лікування сина, який нібито потрапив в ДТП, шахрайським шляхом заволоділа 54 000 гривень, які чоловік передав невстановленій особі в м. Хмельницькому по вулиці Європейській.

За усіма згаданими фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини подій та принагідно закликають громадян бути обережними й купувати товари та послуги тільки у перевірених осіб.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

11 години тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

12 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

14 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

16 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

16 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

16 години тому