Місто під наглядом: у Хмельницькому до кінця року встановлять 200 відеокамер

Планується, що до кінця року за дотриманням порядку у місті спостерігатиме 200 камер. Задля  максимальної ефективності їх планується встановити близько півтисячі. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

На черговій сесії депутати затвердили положення про систему відеоспостереження міста Хмельницького.

— Наразі ми маємо понад сто встановлених відеокамер, які будуть об’єднані в одну систему. Тож доступ до них буде мати міська влада, управління Національної поліції, Національна гвардія, Патрульна поліція та управляння СБУ, — зазначає міський голова Олександр Симчишин.

І що дуже важливо — інформація з них зберігатиметься і оброблятиметься в одному місці. Це значно спрощує доступ працівників поліції до відео і сприятиме швидкому розкриттю різного роду правопорушень.

— Камери працюють в режимі 24Х7. Інформація зберігається близько місяця, — говорить Андрій Свінціцький, інженер з обслуговування системи відеоспостереження «Хмельницькінфоцентр», — це вимога працівників поліції, щоб в разі чого можна було підняти відеозаписи для встановлення обставин того чи іншого правопорушення.

Загалом до кінця 2019 року планується довести кількість камер у місті до 200, а для максимальної ефективності їх має бути близько півтисячі.

Нагадаємо, що саме камери відеоспостереження допомогли поліцейським розкрити ряд резонансних правопорушень в громадських місцях. Зокрема, завдяки відеозаписам вдалося оперативно встановити особу молодика, який пошкодив Меморіал Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО. Підозрілого молодика, який трощить сміттєві баки спочатку побачили на камерах в районі 6-ї школи. Потім він займався тим самим поблизу будівлі місцевого відділення Нацбанку, звідки рушив на майдан, де камери зафіксували, як він ногами бив ліхтарі, що підсвічують пам’ятник «Віра. Надія. Любов». А звідти зловмисник рушив в напрямку пошкодженого меморіалу. Останній раз його зафіксували камери поблизу обласної прокуратури.

ВІДЕО: «Поділля-Центр»

Leave a Comment

Останні новини

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

44 хв. тому

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

16 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

17 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

21 годину тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

22 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

23 години тому