Мріють, що згодом узаконять стосунки – на Хмельниччині дівчина освідчилась дівчині

“Не хочемо бути ніким одна одній”,— так своє рішення узаконити стосунки з Яною Халамандрою пояснила Віка Обламська з Кам’янця-Подільського, що на Хмельниччині. У друзів на весіллі вона освідчилася дівчині й отримала згоду. Проте українське законодавство наразі не дозволяє їм узаконити стосунки, інформує Суспільне.

Яна Халамандра з Кам’янця-Подільського згадує, як прийняла пропозицію руки й серця від Віки Обламської.

“Я взагалі цього не очікувала, якби я щось очікувала, то я б морально підготувалася, в мене б не була така криклива реакція. Я просто, якщо чесно, була шокована і дуже щаслива від того, що це сталося саме так, як я Віку про це просила”,— каже Яна Халамандра.

В Україні закону про шлюб між партнерами однієї статі немає, говорить юристка Анастасія Площинська.

“Є стаття 51 Конституції України, яка говорить нам про те, що в Україні шлюб ґрунтується на вільній згоді, вказано — чоловіка та жінки. Немає будь-яких зазначень щодо жінки та жінки, чоловіка чи чоловіка”,— розповідає Анастасія Площинська.

У тому, що в Україні з’явиться закон, який регулюватиме одностатеві стосунки, Віка Обламська каже, що не сумнівається.

“Ми настільки щиро віримо, що він буде прийнятий, що попри всі негаразди ми залишаємося тут, у нашій країні, підтримуємо наші Збройні сили, підтримуємо економіку нашої держави, продовжуємо жити й розвиватися саме в Україні”,— каже Віка Обламська.

Під час воєнного стану вносити зміни до Конституції України заборонено, питання ж щодо узаконення одностатевих стосунків, каже юристка Анастасія Площинська, у державі порушувалося неодноразово. У березні цього року законопроєкт про інститут реєстрованих партнерств націлений, зокрема, на протидію дискримінації людей за орієнтацією, знайшов як схвалення, так і обурення в суспільстві. Петиція “За реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар” зібрала 25 573 голоси з 25 000 необхідних, петицію “Проти реєстрації одностатевих шлюбів” підтримали 26 852 людини.

“З точки зору міжнародного законодавства, в тому числі Стамбульської конвенції, конвенцій, які на рівні міжнародному забезпечують протидію дискримінації, також практики Європейського суду з прав людини, все ж таки не повинно бути обмежень для людей, які проживають однією сім’єю, незалежно від статі їхньої сексуальної орієнтації”, — розповідає юристка.

Віка Обламська і Яна Халамандра разом живуть п’ять років. Узаконити стосунки, розповіла Віка, хоче, щоб за будь-яких обставин її партнерка не була обмежена в правах, і могла в будь-якій ситуації бути поряд.

“Ми не просимо шлюбу, ми не просимо, щоб нас у церквах вінчали, чи ще щось, ми хочемо мати можливість бути одна одній не ніким. У нас усе, як у звичайній нормальній родині, де одне одного поважають, де одне одного цінують, і де турбуються одне про одного”,— пояснює Віка Обламська.

Віці, як каже, подобається дарувати людям емоції – вона веде урочистості. Яна переганяє автомобілі з-за кордону та любить швидкість. Разом дівчата мріють, що згодом узаконять стосунки у мирній країні.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

1 годину тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

4 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

5 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

7 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

7 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

8 години тому