Митний пост «Хмельницький – центральний» приєднав 501 автомобіль до плеяди розмитнених

Фото: politeka.net

Хмельницька митниця ДФС наголошує, що згідно до нововведень у митному законодавстві до 24 травня 2019 року можна офіційно оформити автомобіль без застосування оновлених штрафних санкцій.

По завершенню цього періоду починають діяти нові розміри штрафів. У разі недотримання строків та умов митних режимів тимчасового ввезення та транзиту та у разі притягнення особи до адміністративної відповідальності, така особа має сплатити штраф – від 170 гривень до 170 тисяч гривень також передбачена конфіскація транспортного засобу.

Станом на 3 січня за деклараціями громадян, які раніше користувались в Україні легковими автомобілями з іноземною реєстрацією митний пост «Хмельницький – центральний» випустив у вільний обіг 501 транспортний засіб. При цьому власники таких транспортних засобів сплатили до бюджету понад 31 мільйон гривень митних платежів. Державна казначейська служба України в свою чергу спрямовує їх на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, що Законом України від 08 листопада 2018 року № 2612-VIIІ «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» для громадян встановлено нові умови ввезення транспортних засобів. При цьому передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цим законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах «тимчасового ввезення» або «транзиту».

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Нагадаємо, що на Хмельниччині за втручання Управління захисту економіки збережено 1,3 мільярди гривень бюджетних коштів. Це стало можливим завдяки відміні 197 ризикованих тендерів, які могли привести до розтрати державних коштів. Порушення було виявлено працівниками УЗЕ в Хмельницькій області на стадії підготовки торгів в процесі перевірки документації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне