На Кам’янеччині до поліції звернулись троє жителів району, які стали жертвами шахраїв

Сумарно зловмисники ошукали потерпілих на понад 70 тисяч гривень. Поліцейські радять бути більш обачними, аби вберегти свої заощадження.

Так, до 69-річної кам’янчанки зателефонував незнайомець, який представився працівником правоохоронного органу. Він повідомив, що син потерпілої завдав тілесних ушкоджень іншому чоловікові та наразі затриманий. Аби «вирішити» проблему, пенсіонерка має перерахувати на картку співрозмовника 40 тисяч гривень. Таким чином, запевняв аферист, вона нібито врятує сина від в’язниці. 

Схвильована заявниця одразу ж надіслала на рахунок зловмисника 40 тисяч гривень, та лише після цього зателефонувала самому синові. Як виявилось, останній нічого не знав про цю ситуацію та нікому тілесних ушкоджень не завдавав. Тоді пенсіонерка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв та звернулась до поліції. 

33-річний житель Дунаєвеччини продавав в інтернеті декоративний ящик. Йому написав потенційний покупець, який виявив бажання придбати товар. Коли розмова зайшла про оплату, покупець надіслав посилання для оформлення «безпечної покупки». Потерпілий перейшов за адресою та ввів дані свого банківського рахунку. Одразу ж після цього з картки заявника зникло понад 12 тисяч гривень. 

Таким самим чином шахраї спустошили рахунок і 39-річної жительки Гуменецької тергромади. Жінка продавала онлайн дитячий одяг, натомість втратила 18 тисяч гривень. 

Наразі поліцейські Кам’янець-Подільського райуправління поліції з’ясовують обставини вищевказаних шахрайств та вкотре закликають громадян бути більш обачними під час спілкування з незнайомцями в мережі. Аферисти вміють натиснути на слабке місце, аби увійти в довіру та ошукати людей. Добряче подумайте, перш ніж надсилати кошти незнайомцям!

Leave a Comment

Останні новини

В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на…

1 годину тому

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

2 години тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

2 години тому

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

21 годину тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

21 годину тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

22 години тому