На Кам’янеччині ледь не згорів будинок, а в Славуті дерево розтрощило автівку

На Кам'янеччині ледь не згорів будинок, а в Славуті дерево розтрощило автівку
Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Про події повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

10  березня о 08:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу дрівника в с. Ріпинці Кам’янець-Подільського району.

До місця виклику негайно було направлено черговий караул рятувальників 6-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцеву пожежну команду села Привороття. Прибувши на місце виклику бійці ДСНС встановили, що через спалювання сміття вогонь вийшов з під контролю та перекинувся на поруч розташований дрівник.

Вогнеборцям вдалось попередити перекидання вогню. Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Завдяки оперативним діям вогнеборців о 08:36 пожежу вдалося локалізувати, а о 08:39 – ліквідувати, не допустивши розповсюдження вогню на поруч розташований житловий будинок.

Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Сьогодні, 10 березня о 10:54 на лінію «101» надійшло повідомлення про те, що на території «військового містечка» в м. Славута на автомобіль та проїжджу частину впало дерево.

Шквальний вітер повалив березу на припарковану у дворі автівку. Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

За викликом прибув черговий караул 18-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

На місці події рятувальники за допомогою спецобладнання розпиляли дерево, прибрали його з проїжджої частини та звільнили від гілля автомобіль. Внаслідок події травмованих та загиблих не було.

Рятувальники прибрали дерево. Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Тим часом Державна служба надзвичайних ситуацій повідомила про погіршення погодних умов. Пориви вітру подекуди перевищують 25 м/с. Рятувальники області вже неодноразово залучались на ліквідацію наслідків цієї негоди. У зв’язку із цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій Хмельниччини закликає громадян триматися подалі від дерев, елементів конструкцій будівель та споруд, біл-бордів, електричних проводів, адже в разі руйнування, чи падіння вони можуть стати потенційними вбивцями, або важко травмувати тих хто знаходиться поруч. Також просять не залишати дітей без нагляду.

Нагадаємо, що шквальний вітер сьогодні зранку став причиною ДТП в центрі Хмельницького. А також повалив дерева, які заблокували трасу в Кам’янець-Подільському районі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне