На Кам’янеччині оголосили підозру жінці, яка незаконно отримувала соціальні виплати, а гроші ставила на депозит

69-річна жителька Гуменецької тергромади протягом восьми років оформлювала державні виплати як малозабезпечена сім’я, приховуючи при цьому свої реальні статки. Шахрайськими діями зловмисниця завдала державі шкоди майже на 700 тисяч гривень.

Починаючи з 2015 року підозрювана кожного півріччя писала заяви до управління соціального захисту з проханням нарахувати допомогу як малозабезпеченій сім’ї. При заповненні заяви жінка не вказувала автомобілі та нерухомість, які належать їй та членам родини, адже добре знала, що у такому разі виплат не отримає. 

Нараховані кошти зловмисниця одразу ж ставила на депозитний рахунок, таким чином легалізуючи незаконно отримані фінанси. Також частину грошей жінка знімала з картки через банкомат. 

У ході розслідування правоохоронці встановили, що за період нарахування допомоги жінка придбала нерухомість, а її чоловік — автомобіль. Однак, фігурантка приховувала і ці дорогі покупки, продовжуючи видурювати гроші з держави.

Слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили шахрайці підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів, одержаних злочинним шляхом та зміна форми такого майна) Кримінального кодексу України. Невдовзі вона постане перед судом.

Leave a Comment

Останні новини

Прокуратура через суд повернула громадам Шепетівщини землі природно-заповідного фонду, які потрапили у «приватні руки»

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури домоглися у судовому порядку повернення у власність громад земель природно-заповідного фонду вартістю понад 58 млн грн.

9 хв. тому

У Хмельницькому сталася ДТП, у якій травмувалась пенсіонерка

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 14 травня, близько 20:00 години по вул. Подільській.

14 хв. тому

“Бізнесу вигідно наймати ветеранів: їх завтра не мобілізують”, — головні тези з форуму для підприємців

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

2 години тому

Розподіл електричної енергії споживачам відновлено

За інформацією НЕК «Укренерго» станом на 09:00 ранку ситуація в енергосистемі стабілізувалась, дію графіків аварійних відключень та обмеження споживання електричної…

3 години тому

«Об’єднання матерів і дружин Захисників України» створило соціальний ролик до Дня матері

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває вже понад два роки. А збройна агресія рф – більш як 10.

3 години тому

У 21 області презентували проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Українські громади потребують більшої кількості патронатних сімей. Це сім’ї, в яких тимчасово перебувають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах…

4 години тому