На Кам’янеччині слідчі оголосили підозру мешканцю Харківщини, який купив підроблене посвідчення водія

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

За підробку та використання підробленого документа зловмиснику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

20 березня близько 22:00 години патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ 2106» за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів водія, поліцейські виявили ознаки підробки, тому викликали на місце події слідчо-оперативну групу. 

Як встановили слідчі, 39-річний мешканець Харківщини в лютому цього року через одну із соцмереж знайшов оголошення про надання послуг із виготовлення підроблених документів. Тоді чоловік, не бажаючи проходити навчання, медичну комісію та здавати іспити для отримання посвідчення водія, вирішив просто замовити його через інтернет. Виготовлення підробленого документу обійшлося зловмиснику у 7290 гривень. Чоловік забрав своє замовлення на пошті і користувався підробленим документом аж доки його не зупинили за порушення ПДР.

За даним фактом слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України та вже оголосили зловмиснику про підозру за підроблення посвідчення водія та користування підробленим документом. За скоєне зловмиснику може загрожувати до п’яти років позбавлення волі. Наразі встановлюються особи, причетні до виготовлення документу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне