На Хмельниччині чоловік врятував двох дітей, які тонули в крижаній воді (ВІДЕО)

111
Фото: km.dsns.gov

У селі Улашанівка Славутського району стався драматично-героїчний випадок. Місцевий житель Володимир Уткін, врятував життя двом дітям. Подія, що потрясла усе село, сталася 2 січня. Двоє хлопчаків 8-ми та 10-ти років гралися на ставку без нагляду дорослих. Крига була неміцною, тож діти не зчулися, як опинилися під водою. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

3333

km.dsns.gov

У цей час за волею долі односельчанин Володимир Уткін, який прямував до амбулаторії, почув крики хлопчаків про допомогу. Мить на оцінку ситуації, декілька впевнених рухів – і чоловік кинувся рятувати потопаючих. За декілька хвилин рятівник зміг визволити дітей з льодяної пастки. Після чого йому самому знадобилась допомога. Працівники амбулаторії, котрі також прибігли на поміч, за допомогою палиці їм вдалося витягти чоловіка із крижаної води. Врятовану малечу одразу забрали до сільської амбулаторії, де надали усю необхідну допомогу. Сам Володимир свій вчинок героїчним не вважає, і каже, що не вагався ані хвилини.

2222

km.dsns.gov

Із розмови з чоловіком ми дізналися, що він працює в службі інформаційних технологій Хмельницької атомної електростанції на посаді начальника лабораторії технічного захисту. Дякуємо за мужній вчинок, героїзм та безстрашність! Такі люди заслуговують на особливу повагу і пошану! Добро поруч!

Хто знає, як могла обернутись ситуація, якби героя не виявилось поряд. Аби подібні випадки не повторювались, пригадаймо, як діяти, якщо під ногами проломилась крига. Першою найголовнішою дією є утихомирення паніки. Якщо немає нікого поруч, щоб покликати на допомогу, потрібно лягти на спину у місці проломлення, розпластатися і спробувати вилізти у тому ж напрямку, в якому провалилися. Вибиратись з води в іншому напрямку небезпечно, оскільки лід там може бути ще тоншим. Якщо вам вдалося вибратися з води, то не вставайте на лід, а намагайтесь повзком дістатися берега.

Нагадаємо, що працівник Хмельницької АЕС врятував життя двом дітям, які опинилися під кригою.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне