На Хмельниччині паліїв сухостою можуть прирівняти до диверсантів

Про це розповіла Суспільному начальниця взаємодії з громадськістю та ЗМІ обласної Державної екологічної інспекції Наталія Сологуб.

З настанням осіннього періоду люди завершують роботи на присадибних ділянках. Тому в Держекоінспекції Хмельниччини нагадують про заборону спалювати листя, гілля, сухостій або сміття.

“За спалювання трави передбачена адміністративна відповідальність — штраф від 3060 грн до 6120 грн. Через пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів порушників каратимуть. Їм потрібно буде сплатити штраф від 91 800 грн до 153 тисяч грн або передбачено обмеження чи позбавлення волі від двох до п’яти років”, —зазначила Наталія Сологуб.

Крім того, каже, під час дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою може бути прирівняне до диверсій. За це можуть позбавити волі строком на 15 років, також передбачене довічне ув’язнення з конфіскацією майна, зазначає Наталія.

За її словами, спалювання сухостою дуже забруднює навколишнє середовище.

“При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняються отруйні речовини, які можуть викликати у людини ракові захворювання. Через спалювання сухого листя також виникають пожежі”,— пояснює посадовиця.

Якщо ви стали свідками підпалів, повідомляйте поліцію чи місцеву владу, закликають у Держекоінспекції.

Компостувати зелені відходи або самостійно їх вивозити на сміттєзвалище пропонують хмельничанам у підприємстві “Спецкомунтранс”.

“Зелені відходи люди повинні компостувати. Потім компост можна використовувати як добриво. Чи самостійно вивозити на полігон твердих побутових відходів, де їх від населення приймають безкоштовно”,— зазначив директор “Спецкомунтрансу” Олександр Зімін.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

3 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

3 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

4 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

7 години тому