На Хмельниччині поліцейські оперативно розшукали викрадачів авто

Подія мала місце у Деражнянському районі. Зловмисником виявився 22-річний місцевий житель, який раніше вже притягувався до відповідальності за угон транспортних засобів.

Молодик втягнув у протиправну діяльність свого 15-річного знайомого. До речі, оперативно розкрити злочин поліцейським допомогло взуття, яке неповнолітній загубив поблизу залишеного автомобіля.

Подія сталася 9 серпня близько 22.30 години в селі Яблунівка Деражнянського району. 45-річний потерпілий допізна дивився телевізор, а коли вийшов на вулицю, щоб загнати свій «ВАЗ 2106» в гараж, побачив, що машини на подвір’ї немає. Чоловік одразу зателефонував до поліції.

На місце події виїхали працівники Деражнянського відділення поліції. Викрадену автівку з механічними пошкодженнями правоохоронці розшукали неподалік від місця вчинення злочину на узбіччі. Поблизу виявили пару чоловічих шльопанців. Далі, коли почали шукати ймовірних підозрюваних, побачили біля місцевого магазину компанію, в якій один юнак був без взуття. А від його старшого товариша, окрім різкого запаху алкоголю, було чути бензином.

Крім того, поліцейські одразу ж впізнали 22-річного зловмисника, адже нещодавно він вже притягувався до відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом. Та попри свою «любов» до автівок, молодик не має водійського посвідчення. Перевірка горе-водія на стан алкогольного сп’яніння показала 2,46 проміле.

https://hm.npu.gov.ua/

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Також 22-річному зловмиснику доведеться відповідати за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність, а також за цілу низку адміністративних правопорушень як то кермування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

9 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

9 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

10 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

10 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

13 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

13 години тому