На Хмельниччині поліцейські в період локдауну склали 183 адмінпротоколи за порушень правил карантину

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Працівники поліції Хмельницької області за період локдауну, який тривав з 8 по 24 січня 2021 року, виявили 1639 адміністративних порушень, пов’язаних з недотриманням встановлених урядом карантинних обмежень.

За частиною 1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей», яка передбачає відповідальність за порушення санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, за цей період складено 183 протоколи. Санкція цієї частини статті передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За частиною 2 статті 44-3 КУПАП, яка передбачає відповідальність за перебування в громадських місцях під час дії карантину без вдягнутих належним чином засобів індивідуального захисту, винесено 1456 постанов. Відповідальність за такого роду порушення передбачає штраф у розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне