На Хмельниччині поліцейські викрили підпільний цех із виготовлення деревного вугілля

21
Фото: .npu.gov.ua
Цех працював без належних дозвільних документів. Усі шкідливі викиди без жодних фільтрів потрапляли прямо у повітря та ґрунти, забруднюючи навколишнє середовище.
 
Оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області та за участі представників Державної екологічної інспекції в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 241 (Забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України, викрили та припинили діяльність підпільного цеху із виготовлення деревного вугілля.

Так, місцевий підприємець, не маючи відповідних дозвільних документів, організував діяльність цеху із випалювання дерев’яного вугілля. За допомогою примітивного обладнання — переобладнаних бочок, здійснювалось випалювання вугілля, яке в подальшому реалізовувалось як фізичним, та юридичним особам. При цьому всі шкідливі речовини потрапляли прямо в повітря та ґрунти, забруднюючи навколишнє середовище.

За місцем протиправної діяльності цеху поліцейські вилучили сировину, готову продукцію та бочки для випалювання деревного вугілля. Загальна вартість вилученого складає близько пів мільйона гривень. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації за інформацією УЗЕ в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне