На Хмельниччині поліцейські з початку року задокументували 3796 водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння

Нагадаємо, що згідно ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водій, який керує транспортним засобом у стані наркотичного, алкогольного сп’яніння або під дією ліків, змушений буде сплатити від 10 до 40 тисяч гривень штрафу. Залежно від того, скільки у нього таких порушень протягом року.

Тільки цієї ночі хмельницькі патрульні виявили 11 водіїв з ознаками сп’яніння. 4 із них — по вулиці Свободи в обласному центрі.
 
Так, 8 грудня близько 22.55 години по вулиці Свободи в обласному центрі патрульні виявили 40-річного чоловіка, який керував автомобілем «Mercedes Benz» у стані сп’яніння. «Драгер» показав 2.1 проміле, що в 10 разів перевищує допустиму норму. На цій же вулиці вже 9 грудня близько 03.20 години патрульні знову зупинили водія з ознаками сп’яніння. Під час перевірки 23-річного водія автомобіля «ЗАЗ» прилад показав 1.45 проміле. Знову ж таки по Свободи, вже під ранок, о 5.50 годині, поліцейські зупинили 33-річного водія автомобіля «Mazda» з ознаками сп’яніння. І ще одного водія «Mazda» зупинили на цій же вулиці у стані наркотичного сп’яніння.
 
На усіх порушників були складені адмінпротоколи за ст. 130 КУпАП. Нагадаємо, що згідно санкції цієї статті водій, який керує транспортним засобом у стані наркотичного, алкогольного сп’яніння або під дією ліків, змушений буде сплатити від 10 до 40 тисяч гривень штрафу. Залежно від того, скільки у нього таких порушень протягом року.
 
Загалом же з початку року поліцейські області задокументували 3796 водіїв, які кермували транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. В середньому — це більше 10 на добу. Цифра доволі значна. Тож вкотре звертаємось до водіїв з проханням керувати відповідально і не сідати за кермо напідпитку.
 
Зазначимо, що з 1 січня 2020 року керування транспортним засобом у стані сп’яніння вважатиметься кримінальним проступком.
 
Сектор комунікації поліції Хмельницької області.
Leave a Comment

Останні новини

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

17 хв. тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

53 хв. тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

1 годину тому

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

2 години тому

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

18 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

19 години тому