На Хмельниччині провели першу операцію з трансплантації серця

23 січня, у неділю, на базі КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» було проведено першу трансплантацію серця в Хмельницькій області, інформує НГП.

Після внесення даних померлого донора до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у нашому Центрі та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця.

На гелікоптері серце померлого донора доправили з Івано-Франківська до Хмельницького аеропорту. Звідти, не гаючи ні хвилини, спеціалісти під супроводом поліцейських вирушили до серцево-судинного центру, де невідкладно була проведена перша в регіоні трансплантація серця.

«Ми вдячні всім колегам, які брали участь в такій важливій для нас події, – говорить директор КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» Андрій Кланца. – Це ще один крок на шляху розвитку трансплантології в Україні. Трансплантація серця в Хмельницькому стала можливою не лише завдяки високому професіоналізму лікарів і злагодженій та координованій роботі усіх служб, але і родині донора, які, розуміючи важливість донорства надали згоду на вилучення анатомічних матеріалів».

Лікарі подякували народному депутату України Сергію Лабазюку за особисте сприяння в терміновій доставці донорського органу з Івано-Франківська в Хмельницький (на той час у ДСНС не було можливості допомогти з транспортуванням і трансплантація була під загрозою).

Довідково: КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» входить до Пілотного проекту з трансплантації, має відповідну ліцензію. В закладі працює трансплант-координатор. Усі, хто потребує трансплантації, можуть звернутись за консультацією, пройти відповідне обстеження, записатись до так званого «листа очікування», отримати якісну високоспеціалізовану медичну допомогу.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

1 день тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

1 день тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

1 день тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

1 день тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

1 день тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

1 день тому