На Хмельниччині прихисток для жителів Луганщини, який відкрили два місяці тому, стоїть майже порожній

У селищі Солобківці Хмельницького району два місяці тому відкрили відремонтований прихисток для жителів Луганщини. Він розрахований на 23 людини й обладнаний всім необхідним для комфортного проживання. Наразі він майже порожній.

За словами сільського голови Солобковецької громади Сергія Когута, житло розташоване на другому поверсі відремонтованого приміщення колишньої поліклініки й сільської ради. У прихистку є кімнати на 4-6 осіб з необхідними меблями. Кухня обладнана столами, стільцями, електроплитами з духовою шафою, холодильниками та кухонним посудом, інформує Суспільне.

“Шелтер розрахований на 23 особи. Зараз тут живе три дідусі й планує найближчими днями заїхати сім’я з шести осіб. Тобто, заповненість буде менша ніж на 50%. Жити тут люди можуть до кінця війни та пів року після неї. За проживання та комунальні послуги сплачувати не треба”, — розповів Сергій Когут.

На першому поверсі прихистку є центр сімейної медицини. У пішій доступності продовольчі магазини, Нова Пошта та інші комунально-побутові послуги.

“Прихисток для жителів Луганщини розташований у селищі Солобківці, за 45 кілометрів від обласного центру. Саме тому охочих жити у шелтері не так і багато. У більшості люди обирають для життя саме міста”, — каже голова Солобковецької громади.

За словами начальника Гірської міської військової адміністрації Олексія Бабченка, відкриття цього шелтеру стало можливим завдяки співпраці Гірської міської військової адміністрації із Солобковецькою громадою Хмельниччини та Благодійним фондом “Янголи спасіння” у партнерстві з естонською організацією MONDO.

“Саме за фінансової підтримки благодійників у шелтері зробили ремонт та закупили меблі й необхідне побутове устаткування і, як слідство – не витрачено на приготування шелтера до експлуатації жодної копійки із місцевого бюджету”, — розповів начальник Гірської міської військової адміністрації Олексій Бабченко.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Шепетівці місцевий житель на авто «ВАЗ 21043» допустив зіткнення із велосипедисткою

Дорожньо-транспортна пригода сталась 18 травня близько 19:10 години по вулиці Залізничній. 34-річний місцевий житель на автомобілі «ВАЗ 21043» допустив зіткнення…

18 хв. тому

Мінсоцполітики: Захисники зможуть отримувати високофункціональні протези швидше

Відсьогодні військовослужбовці зможуть оперативніше отримувати профінансовані державою високофункціональні протези та ортези, зокрема протези верхньої кінцівки з зовнішнім джерелом енергії та…

26 хв. тому

Жителям села Велика Калинівка надаватимуть безплатну медико-консультативну допомогу

З метою надання медико-консультативної допомоги жителям Хмельницької міської територіальної громади, в середу, 22 травня, відбудеться виїзд у село Велика Калинівка...

4 години тому

Регіонально рідкісну рослину купальницю європейську вперше виявили у національному парку Хмельниччини

Під час моніторингових обстежень території національного природного парку "Мале Полісся", що на Хмельниччині, вперше виявили купальницю європейську — регіонально рідкісну рослину.

5 години тому

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

3 дні тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

3 дні тому