На Хмельниччині СБУ припинила діяльність конвертцентру з обігом у 40 мільйонів гривень

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру, який діяв у Хмельницькій області протягом 2017-19 років. Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Оперативники спецслужби встановили, що група місцевих мешканців надавала підприємствам Київської та Хмельницької областей «послуги» з ухилення від сплати податків, шляхом штучного формування податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів комерсантів у готівку.

ssu.gov.ua

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники зареєстрували  низку підприємств з ознаками фіктивності у Хмельницькому та Києві, реквізити яких використовувались для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій. На рахунки цих підконтрольних фірм замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари.  Надалі ці кошти організатори конвертцентру незаконно обготівковували, чим завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах.

ssu.gov.ua

За попередніми даними, загальний обіг конвертаційного центру складав понад сорок мільйонів гривень.  Під час низки санкціонованих обшуків в учасників конвертаційного центру правоохоронці вилучили майже  півмільйона гривень, печатки фіктивних підприємств, електронні носії інформації, первинні фінансово-господарські документи та чекові книжки, які доводять проведення протиправних оборудок.

ssu.gov.ua

Наразі триває досудове розслідування  у межах кримінального провадження за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205 та ч. 3.ст 212 Кримінального кодексу України. Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з ГУ ДФС та теруправлінням ДБР, розташованого у м. Хмельницький. 

Leave a Comment

Останні новини

СБУ викрила посадовця Ярмолинецької селищної ради на корупційній схемі

Служба безпеки України викрила злочинну діяльність начальника одного із відділів Ярмолинецької ОТГ.

7 години тому

Впродовж вихідних на території Хмельницького району сталися три ДТП з травмованими

Про автопригоду за участі нетверезого водія ми вже повідомляли раніше. Окрім цього, на вихідних сталися ще дві ДТП, у яких постраждали…

8 години тому

У Хмельницькому на проспекті Миру нетверезий водій травмував 58-річну жінку

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 5 травня, близько 21:30 години по проспекту Миру. 

11 години тому

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р.,…

12 години тому

На Хмельниччині досі налічується 476 релігійних установ та церков московського патріархату

На початку повномасштабного вторгнення в Україні діяло 8 782 церков московського патріархату. З них лише 685 перейшли до Православної Церкви…

12 години тому

На Хмельниччині затримали зловмисника, який «замінував» одну з установ пенітенціарної служби

За неправдиве повідомлення про замінування підозрюваному загрожує до 6 років ув’язнення.

13 години тому