На Шепетівщині шістьох поліцейських підозрюють у катуванні затриманого

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури шістьом правоохоронцям повідомлено про підозру у катуванні, вчиненому групою осіб без попередньої змови між собою. Окрім того, двом з них також інкриміновано перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, інформують у прокуратурі.

Минулого року правоохоронці виїхали на місце ДТП у Шепетівці, винуватець якого мав ознаки алкогольного сп’яніння. Його було доставлено до лікарні для надання першої медичної допомоги та освідування на стан алкогольного сп’яніння. Уже в медзакладі він почав поводити себе зухвало, тож на нього одягнули кайданки.

За неналежну, як здалося правоохоронцям, поведінку, чоловіка затримали та вирішили «провчити» кулаками.

Ще у лікарні двоє поліцейських почали заламувати йому руки за спиною, повалили на підлогу та придушували коліном. Медпрацівники обурились таким відношенням до громадянина, тож мордування продовжили уже в райуправлінні.

Близько 2 годин над потерпілим знущалися та не давали змоги зателефонувати рідним. До приміщення поперемінно заходили колеги правоохоронців, які не гребували шансом вдарити чоловіка.

Потерпілого буквально врятувала дружина, яка приїхала у поліцію.

В результаті побоїв у нього понівечено обличчя, численні синці та садна, травми суглобів.

На даний час вирішується питання про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу та про їх відсторонення від займаних посад.

Більшості з них загрожує до 5 років позбавлення волі, а деяким і до 8 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Leave a Comment

Останні новини

Комунальне підприємство відшкодує понад 1,2 млн грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позови Волочиської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства шкоди, завданої довкіллю внаслідок незаконної порубки…

8 години тому

Авіапольоти над Хмельницьким. Суд арештував навчальний літак

Хмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, що належить ТОВ «Льотна школа Кондор» у рамках кримінального провадження про…

8 години тому

“Дитина не ходить, не розмовляє, не сидить, не тримає голову”: хмельничанка судиться з лікаркою, яка приймала пологи

Мати шестирічного Ореста, Аліна Лоєвська, судиться з лікаркою Хмельницького обласного перинатального центру Аллою Кропивницькою.

9 години тому

У Хмельницькому районі в ДТП травмувався 17-річний мотоцикліст

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 7 травня, близько 20:00 години на автодорозі сполученням «Житомир – Чернівці» неподалік с. Ружичанка.

10 години тому

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

11 години тому

На Хмельниччині майже 9 тис. українців отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій

З початку 2024 року 8 791 пацієнт та пацієнтка безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у Хмельницькій області.

13 години тому