На Хмельниччині слідчі Нацполіції викрили факт незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення

Службові особи одного з підприємств без дозвільних документів видобували вапняк, перероблювали та реалізовували його на території України. Зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управлінням Національної поліції України за оперативного супроводження працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрили та задокументували протиправну діяльність службових осіб одного з підприємств Хмельниччини, які незаконно видобували корисні копалини загальнодержавного значення. 

https://hm.npu.gov.ua/

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що посадовці без належних дозвільних документів з кар’єру видобували вапняк в особливо великих розмірах. В подальшому корисні копалини перероблювали у вапнякове борошно та продавали на території всієї України.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у житлових, офісних та виробничих приміщеннях фігурантів. У результаті вилучено документи щодо незаконного видобування, переробки та реалізації вапняку. Також слідчі виявили документи про придбання нерухомого майна за рахунок коштів, отриманих від незаконної діяльності. Окрім того, вилучена комп’ютерна техніка та мобільні телефони, які  містять інформацію про протиправну діяльність зловмисників.

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. За привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення фігурантам загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Управління комунікації Національної поліції України (за матеріалами Головного слідчого управління)

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому водій, який на смерть збив 41-річного пішохода і зник з місця події, отримав 6 років тюрми

Дорожньо-транспортна пригода сталася 11 вересня 2023 року близько 23:00 години у м. Хмельницькому на Копистинському шосе.

10 години тому

На Городоччині сталася ДТП, у якій загинув 36-річний водій

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 23 квітня, близько 08:50 години на автодорозі сполученням «Кам’янець-Подільський – Сатанів – Білогір’я» поблизу с. Іванківці…

14 години тому

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно.

16 години тому

В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві?

Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання визначається відповідно до

17 години тому

Працедавці можуть отримати відшкодування за створення інклюзивного робочого місця для ветеранів з інвалідністю

74% українців вважають, що для ветеранів, які отримали інвалідність, після повернення в цивільне життя вагомою проблемою буде відсутність інклюзивного простору…

17 години тому

Розпочав роботу офіс “Зроблено в Україні” на Кам’янеччині

У Кам’янець-Подільській філії Хмельницького обласного центру зайнятості розпочав роботу офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону.

18 години тому