На Хмельниччині слідчі повідомили про підозру членам ОЗГ, яка займалась продажом фальсифікованих товарів

Незаконну діяльність організованої злочинної групи викрили співробітники кіберполіції спільно зі слідчими ГУНП в Хмельницькій області. Процесуальне керівництво здійснювала Хмельницька обласна прокуратура.

У ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що організував злочинний бізнес 33-річний мешканець обласного центру. Чоловік разом зі спільниками налагодив продаж через мережу Інтернет підробок товарів відомих світових брендів. 

Чоловік створив та за допомогою найманих робітників обслуговував низку вебресурсів, через які продавав фальсифікований товар. Зокрема, продажі здійснювалися за системою дропшипінгу, тобто товар відправлявся безпосередньо від постачальника до покупця. Водночас посередник не зберігав продукцію у себе або на складі.

https://hm.npu.gov.ua/

Нагадаємо, що у вересні 2020 року в оселі, на складі, у місцях реалізації та в автомобілі зловмисників правоохоронці із залученням спецпризначенців провели ряд санкціонованих обшуків. Слідчі тоді вилучили велику кількість фальсифікованої продукції, комп’ютерну техніку та обладнання для технічної підтримки вебресурсів, мобільні телефони, бухгалтерські «чорнові записи».

За результатами проведених експертиз у сфері інтелектуальної власності встановлено суму завданих збитків, заподіяних правовласникам брендів, яка сягає понад 1 мільйон гривень. 

Наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знаків для товарів та послуг, вчинене у складі організованої групи, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). 

За рішенням Хмельницького міськрайонного суду вебресурси, через які здійснювалась реалізація фальсифікованих товарів споживчого вжитку, заблоковано. 

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігурантам кримінального провадження.

Відділ протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області

 

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

2 дні тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

2 дні тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

2 дні тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

2 дні тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

3 дні тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

3 дні тому