На Хмельниччині суд відсторонив від посади голову громади, який взяв хабарем мотокосу

Фото: суд

Хмельницький міськрайонний суд на два місяці (до 19 жовтня) відсторонив від посади голову Чорноострівської громади Хмельницького району, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це сказано в ухвалі від 25 серпня, інформує НГП.

За даними досудового розслідування, на початку лютого 2021 року до голови громади звернувся громадянин з проханням повідомити йому про порядок виділення земельних ділянок площею 2 га для ведення особистого селянського господарства. Чоловік планував взяти землю на території територіальної громади для матері та дружини. Також просив надати дозвіл його батьку на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель сільськогосподарського призначення з метою подальшої передачі безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства. В цілому говорилося про 60 соток землі у селі Педоси Хмельницького району.

Під час бесіди посадовець поставив вимогу надати йому 2 тис. дол хабара за вирішення земельного питання.

Наприкінці червня селищний голова знову зустрівся з чоловіком поблизу свого будинку і сказав, що за надання дозволу його батькові на розроблення проекту землеустрою необхідно передати мотокосу марки «Штіль» моделі «FS 450».

Через місяць керівник громади отримав бажану мотокосу вартістю 18,4 тис. грн, яку потерпілий приніс посадовцю додому. А наступного дня депутати Чорноострівської селищної ради ухвалили рішенням, яким надали дозвіл батькові потерпілого на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель сільськогосподарського призначення з метою подальшої передачі безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства.

Під час розгляду клопотання слідчого поліції про відсторонення підозрюваного від посади на адресу суду надійшло клопотання від членів виконавчого комітету та трудового колективу, депутатського корпусу, працівників комунальних підприємств Чорноострівської селищної ради. Вони наголосили, що наразі незавершено велику кількість проєктів з будівництва водогонів та капітального ремонту шкіл, садочків, доріг та тротуарів, а також розпочинається опалювальний сезон, що вимагає особистої присутності голови громади. Однак судді критично оцінив це прохання, заявивши, шо воно не підтверджено жодними доказами.

Також в матеріалах справи зазначено, що до цього часу не віднайдено мотокосу «Штіль», яка є речовим доказом.

Зауважимо, що з 2015 року головою Чорноострівської громади працює Михайло Дзісь. Крім цього, він є лікарем-хірургом Чорноострівської лікарні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне