На Хмельниччині судили чоловіка, який, щоб ухилитися від мобілізації, почав ходити до церкви “Свідків Єгови”

На Хмельниччині до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку та щоб ухилитися від мобілізації почав ходити до церкви “Свідків Єгови”.

Про це йдеться у вироку Дунаєвецького районного суду Хмельницької області.

За даними суду, уродженець Миколаєва пройшов ВЛК, де його визнали придатним до військової служби. 6 травня 2023 року йому намагались вручити повістку для відправлення до військової частини, проте він категорично відмовився.

На суді чоловік усе підтвердив та додав, що він категорично не хоче служити в армії. Він заявив, що це пов’язано із його релігійними переконаннями. Зокрема, заявив, що відвідує збори Релігійного центру Свідків Єгови в Україні.

“Він усвідомлює, що у зв`язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України на території України оголошено загальну мобілізацію. Проте, він категорично відмовляється від проходження військової служби за мобілізацією та відправлення у військову частину. Він відвідує збори релігійної організації “Релігійний центр Свідків Єгови в Україні”, за релігійними переконаннями категорично відмовляється від призову на військову службу”, – йдеться у матеріалах суду.

На суді свідок, який є прихожанином “Свідків Єгови” повідомив, що підозрюваний від травня 2023 року дійсно почав ходити до їхньої церкви, проте не є прихожанином цієї релігійної організації.

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому продовжують впроваджувати цікаві методи реабілітації для поранених бійців «Гвардії наступу»

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі…

1 день тому

Роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

За державною програмою роботодавцям на Хмельниччині виплачують компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

1 день тому

На Хмельниччині трактор зіткнувся з “BMW”: є травмований

У Віньківцях, що на Хмельниччині, 16 травня о 10:00 сталася ДТП по вулиці Відродження. Тракторист зіткнувся із "BMW".

2 дні тому

У ДТП на Хмельниччині загинув пасажир мотоблока

Вчора, 16 травня, близько десятої години вечора в селі Ходорівці Камʼянець-Подільської територіальної громади Хмельниччини сталася дорожньо-транспортна пригода.

2 дні тому

Чиновники селищної ради на Хмельниччині під час ремонту місцевого ліцею допустили зловживань на 5,2 млн грн

Фахівці Державної аудиторської служби України зафіксували зловживань на 5,2 млн грн та перевищення повноважень Відділом освіти, молоді та спорту Віньковецької…

2 дні тому

«Зростаємо разом». У Хмельницькому стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

У Хмельницькому запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом».

2 дні тому