На Хмельниччині судитимуть чоловіка за замах на зґвалтування малолітньої дитини

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 

Правоохоронними органами області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно жителя Рівненщини, який здійснив замах на зґвалтування 11-річної дівчинки та заволодів її особистими речами.

Так, в результаті проведених заходів встановлено, що раніше неодноразово судимий 28-річний молодик в кінці березня цього року в с. Плесна Шепетівського району здійснив напад на місцеву жительку, 2007 року народження.

Чоловік, перебуваючи під дією алкоголю, обманувши потерпілу, під вигаданим приводом привів її до будинку, в якому тимчасово мешкав.

В одній із кімнат вказаного будинку зловмисник, користуючись своєю фізичною перевагою, застосовуючи психологічний тиск та долаючи фізичний опір потерпілої, почав її роздягати. При цьому з корисливих мотивів обшукував кишені верхнього одягу останньої.

Своїми послідовними злочинними діями правопорушник наніс ряд тілесних ушкоджень дитині, позаяк та чинила активний фізичний опір, а також відкрито заволодів її грошовими коштами в сумі 20 грн. та мобільним телефоном.

Водночас вступити із дівчинкою у статеві зносини молодик не зміг з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпіла вирвалася від нього і втекла.

Ґвалтівника затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На сьогодні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (закінчений замах на зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) та ч. 1 ст. 187 (розбій – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи) КК України направлено до суду.

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

3 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

3 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

4 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

4 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

7 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

8 години тому