На Хмельниччині судитимуть чиновника, який продавав українські паспорти росіянам

На Хмельниччині судитимуть працівника Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області, який видавав іноземцям українські ID-картки на паспортні дані померлих громадян України. Серед його “клієнтів” були й росіяни. За матеріалами ДБР обвинувальний акт вже направлено до суду.

Про це Суспільному повідомила спеціалістка зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ територіального управління ДБР Катерина Герасимюк.

Як сказала Катерина Герасимюк, “схема” була виявлена та зупинена наприкінці жовтня 2021 року. Чоловіку загрожує обмеження волі терміном до трьох років.

“Посадовець протягом 2020-2021 років за гроші вносив до Єдиної інформаційної автоматизованої системи управління міграційними процесами ДМС України фотографії іноземців разом з даними померлих українців. Потім на підставі українських паспортів “клієнти” посадовця оформлювали закордонні документи для безперешкодного перетину кордону з Європейським Союзом. Працівник Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області обвинувачується у службовому підробленні (частина перша статті 366 КК України)”, — розповіла Катерина Герасимюк.

За її словами, наразі працівники ДБР продовжують вивчати причетність інших службових осіб Державної міграційної служби України в Хмельницькій області до вчинення подібного злочину в межах окремих кримінальних проваджень.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У боях з російськими окупантами загинуло семеро військовослужбовців з Хмельниччини

У Шепетівській громаді повідомили про загибель внаслідок артилерійського обстрілу 17.05.2024 року водія кулеметного відділення кулеметного взводу Солодчука Олександра Анатолійовича, 25.06.1982 року…

5 години тому

В Старокостянтинові поліція та СБУ викрили торговця боєприпасами

Поліцейські Старокостянтинова спільно з відділом контррозвідки Управління СБУ в Хмельницькій області викрили місцевого мешканця, який підозрюється у збуті боєприпасів.

5 години тому

На Хмельниччині у водоймах виявили тіла двох чоловіків

Упродовж минулої доби, 20 травня, у водоймах Хмельниччини потонуло двоє людей. Наразі усі обставини загибелі чоловіків встановлюють правоохоронці.

5 години тому

Атомниками з ХАЕС закуплено ще одну партію з «Рою дронів» для ЗСУ

За частину винагороди працівників ХАЕС за підсумками роботи за 2023 рік волонтери Хмельницької АЕС придбали 9 квадрокоптерів DJI MATRICE 30T,…

9 години тому

“Щоб люди побачили біль, який кожен з них переживає”: у Хмельницькому відкрили фотовиставку, присвячену загиблим героям

У відділі підтримки ветеранів війни та членів їх родин Хмельницької районної військової адміністрації відкрили виставку світлин "Вшановуємо пам'ять героїв України".

13 години тому

Поблизу Хмельницького у ДТП загинув 38-річний водій

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 20 травня, близько 05:00 години на автодорозі неподалік с. Лісові Гринівці.

15 години тому