На Хмельниччині викрили представників онлайн-аптек на продажі фальсифікованих ліків

У протиправній діяльності фігуранти використовували близько 10 вебресурсів. Щомісячний оборот від продажу складав 2 мільйони гривень.  Зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення.

До кіберполіції звернувся виробник лікарських засобів щодо продажу в Інтернеті підроблених ліків під логотипами компанії. Причетних до правопорушення викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам Хмельниччини спільно зі слідчими обласної поліції.

37-річний місцевий мешканець створив більше десяти онлайн-аптек, де продавали фальсифіковані лікарські засоби. Також чоловік залучив до роботи двох операторів, котрі адміністрували ресурси та приймали замовлення. Для маскування протиправної діяльності відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Щомісячний оборот від торгівлі медпрепаратами складав близько 2 мільйонів гривень.

Згідно з повідомленнями Державної служби України з лікарських засобів, частина медпрепаратів, що продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України. Також правоохоронці встановили, що ліки транспортувалися та зберігалися без дотримання температурних і санітарних вимог.

Працівники поліції провели обшуки за місцями проживання фігурантів, місцем зберігання лікарських засобів, та у приміщенні сall-центру онлайн-аптек. Обшуки проходили у Хмельницькому та у Волинській області. За результатами вилучено понад тисяча упаковок незареєстрованих в Україні медичних препаратів. Також  вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Комунальне підприємство відшкодує понад 1,2 млн грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позови Волочиської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства шкоди, завданої довкіллю внаслідок незаконної порубки…

14 години тому

Авіапольоти над Хмельницьким. Суд арештував навчальний літак

Хмельницький міськрайонний суд арештував навчальний літак Aero AT-3 R100, що належить ТОВ «Льотна школа Кондор» у рамках кримінального провадження про…

14 години тому

“Дитина не ходить, не розмовляє, не сидить, не тримає голову”: хмельничанка судиться з лікаркою, яка приймала пологи

Мати шестирічного Ореста, Аліна Лоєвська, судиться з лікаркою Хмельницького обласного перинатального центру Аллою Кропивницькою.

15 години тому

У Хмельницькому районі в ДТП травмувався 17-річний мотоцикліст

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 7 травня, близько 20:00 години на автодорозі сполученням «Житомир – Чернівці» неподалік с. Ружичанка.

16 години тому

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

18 години тому

На Хмельниччині майже 9 тис. українців отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій

З початку 2024 року 8 791 пацієнт та пацієнтка безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у Хмельницькій області.

20 години тому