На Хмельниччині викрили представників так званого медійного блоку УПЦ (мп), які поширювали російські наративи

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної організації, яка розпалювала релігійну ворожнечу, виготовляла та поширювала матеріали щодо виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України.

За даними слідства, з метою дестабілізації суспільно-політичної та релігійної ситуації в Україні, громадянин створив злочинну організацію. Задля конспірації діяльності використовував офіційно зареєстровані суб’єкти господарювання, пов’язані з медійною сферою.

До складу організації увійшли керівники громадських організацій, працівники медійного блоку УПЦ (МП), які виготовляли та поширювали антиукраїнські матеріали, що підривають довіру до українського суспільства, пропагують повернення України в зону релігійного, культурного та політичного впливу рф.

Учасники групи здійснювали розробку та висвітлення в медіа, в тому числі західних країн, викривленої інформації щодо процесу переходу релігійних громад УПЦ до ПЦУ.

Для поширення російських наративів використовували спільноти у соціальних мережах, відеохостинг YouTube та медіамайданчики.

За результатами проведених понад 20 обшуків у Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Житомирській областях та місті Києві вилучено докази протиправної діяльності та повідомлено про підозру 14 учасникам злочинної організації, інформує Офіс генпрокурора.

В залежності від участі та ролі кожного у протиправній діяльності, їхні дії кваліфіковано як державну зраду, колабораційну діяльність, створення злочинній організації, керівництво та участь у ній, розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

14 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

17 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

18 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

20 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

20 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

21 годину тому