На Хмельниччині вилучили із обігу близько 40 тисяч літрів спирту

20 квітня працівники Південно-Західного відділення поліції та управління патрульної поліції спільно з фахівцями управління Укртрансбезпеки та із залученням співробітників управління захисту економіки в Хмельницькій області зупинили в обласному центрі автомобіль марки «SKANIA» з причепом, який перевозив спирт без належних документів. Про це повідомляє прес-служба правоохоронців.

Транспортним засобом керував мешканець Тернопільської області. Під час огляду вантажівки правоохоронці виявили в причепі 188 пластмасових бочок ємністю 215 л кожна, заповнених рідиною. Вона мала характерний запах спирту.

При цьому будь-які документи на вантаж у водія були відсутні. Крім того, він навіть не зміг пояснити, куди саме віз бочки.

hm.npu.gov

З метою встановлення походження рідини, яка містилась у пластикових бочках, слідчі Південно-Західного відділення поліції відібрали її зразки для подальшого проведення хімічної експертизи.

Транспортний засіб, який здійснював перевезення підозрілого вантажу, вилучили та помістили на штрафний майданчик у Хмельницькому.

За попередніми розрахунками, із вилученої рідини можна виготовити понад 93 тисячі літрів горілки. “Оковита” після реалізації могла б принести тіньовим ділкам дохід в сумі понад 9 мільйонів гривень. Та справа навіть не у коштах, на які збагатилися б незаконним шляхом тіньові підприємці. Справа в тій шкоді, яку б міг принести здоров‘ю тисяч українців виготовлений невідомо в яких умовах алкоголь.

hm.npu.gov

За вказаним фактом слідчим відділом Хмельницького ВП розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Розслідування ведеться за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури.

Вживаються заходи щодо встановлення походження рідини та усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що у Чернівцях затримали ревізора-інспектора Державної фіскальної служби під час отримання 700 доларів США.

 

Leave a Comment

Останні новини

“Двічі виносив пораненого з поля бою”: у Хмельницькому попрощались з військовим Віктором Марценюком

Сьогодні, 16 травня, у Хмельницькому попрощались із 29-річним військовослужбовцем Віктором Марценюком.

47 хв. тому

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

3 години тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

6 години тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

7 години тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

9 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

1 день тому