На Хмельниччині засуджено батьків, через яких загинуло четверо дітей

Суд визнав винними батьків у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель чотирьох дітей. Матері призначено покарання у виді шести років позбавлення волі, батькові – п’ять років.

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Трагедія сталась у листопаді 2021 року у с. Медисівка Теофіпольської територіальної громади.

Правоохоронці з’ясували, що ввечері матір залишила чотирьох малолітніх дітей в кімнаті, де була розтоплена піч, зачинила двері будинку і пішла придбати продукти та зустріти з роботи чоловіка. Малеча залишилась на самоті на декілька годин.

“В цей час у кімнаті, де перебували діти, спалахнула пожежа. Загорілися легкозаймисті речі, які лежали впритул до печі, а потім вогонь перекинувся на помешкання. Маленькі діти не змогли самостійно покинути будинок і загинули від гострого отруєння чадним газом. Повернувшись додому та побачивши дим в оселі, батьки викликали пожежників та кинулись рятувати дітей. Однак рятувальники, які прибули на місце події, виявили вже бездиханні тіла двох хлопчиків – 5 і 2 років, а також двох дівчаток – 6 років та 7 місяців”, – йдеться у повідомлені.

Як встановлено слідством, причиною займання стала несправність пічного опалення. Батько сам вмонтував в грубку металеву решітку, що й призвело до фактичного доступу полум’я до житлової кімнати.

Вироком Теофіпольського районного суду матері призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі, батько проведе за ґратами 5 років.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

54 хв. тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

1 годину тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

4 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

4 години тому

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

3 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

3 дні тому