На Шепетівщині відкрили дві новозбудованих амбулаторії

11 березня, у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина», у селах Корчик та Судилків Шепетівського району відбулося урочисте відкриття новозбудованих амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

www.adm-km.gov.ua

На захід завітали заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Ткачук, депутати обласної ради, начальник управління регіонального розвитку та будівництва ОДА Віра Бригадир, директор ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника” Андрій Колеснік, керівництво району, ОТГ та місцеві жителі.

Вітаючи присутніх, Сергій Ткачук зазначив, що питання забезпечення доступності до кваліфікованої медичної допомоги мешканців сільських населених пунктів є одним із пріоритетів влади.

www.adm-km.gov.ua

“Новозбудована амбулаторія дозволить створити належні умови для медичного обслуговування жителів населених пунктів сільської ради. Цьому сприяє медична реформа, відповідні державні та місцеві програми, а також співпраця всіх гілок виконавчої влади та місцевого самоврядування. Відкриття амбулаторій загальної практики сімейної медицини – яскравий приклад того, як спільно можна робити корисні справи на благо людей”, – сказав Сергій Петрович.

Корчицька амбулаторія буде обслуговувати жителів 5 сіл району (села Корчик, Хутір, Романів, Рудня Новенька, Кліментовичі) загальною чисельністю 1936 чоловік. Нова амбулаторія забезпечена усім необхідним відповідно до табелю оснащення, затвердженого МОЗ. Тут є електрокардіограф, гематологічний аналізатор, експрес-тести на тропонін, вірусні гепатити В і С, ВІЛ-СНІД та вагітність, отоофтальмоскопи, пульсоксиметри, піксометри, глюкометри, ноутбуки та МФП. Передбачено також житло для сімейного лікаря та новий повнопривідний автомобіль «Renault».

www.adm-km.gov.ua

Судилківська амбулаторія обслуговуватиме 6657 жителів сіл Судилків, Білокриниччя, Лозичне, Красносілка. Амбулаторія також забезпечена усім необхідним відповідно до табелю оснащення, затвердженого МОЗ.

Принагідно, заступник голови обласної державної адміністрації оглянув приміщення школи – новобудови у с. Корчик та висловив сподівання, що незабаром у селі буде ще одна важлива подія – відкриття нового навчального закладу.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

11 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

12 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

16 години тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

16 години тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

18 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

19 години тому