На Шепетівщині викрито незаконний видобуток корисних копалин

Цього разу, порушником природоохоронного законодавства виявилось Колективне підприємство «Буртинський завод вогнетривів» що здійснює господарську діяльність у селі Буртин Шепетівського району. Про це свідчать результати позапланової перевірки вказаного суб’єкта господарювання, що проводили спеціалісти Держекоінспекції у Хмельницькій області.

Підприємство має спеціальний дозвіл на користування надрами – на розробку, так званого, Буртинського родовища. Також, у користуванні підприємства перебувають кілька земельних ділянок.

В ході перевірки інспектори виявили, що на окремих земельних ділянках розміщені два котловани заповнені водою, що є порушенням вимог законодавства у сфері надрокористування.

«Загалом, у суб’єкта господарювання виявлено чимало порушень. Під час візуального огляду земельних ділянок, що знаходяться в користуванні підприємства, також зафіксовано траншею, довжиною близько 30 метрів, яка примикає до котловану з водою, що був створений в результаті видобування корисних копалин. Також встановлено, що підприємство не отримало «Висновок про оцінку впливу на довкілля» – інформує начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.

За результатами перевірки на відповідальну особу складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП, який направлений на розгляд до судових органів.

https://khmeln.dei.gov.ua/

В порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, матеріали по факту  самовільного видобуванням  корисних копалин за відсутності документів дозвільного характеру направлені до Головного управління національної поліції в Хмельницькій області. Також, по факту вчинення неправомірних дій працівників КП «Буртинський завод вогнетривів», за ч. 2 ст. 240, ст. 254 Кримінального кодексу України в Шепетівському РУП ГУНП в Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження.

Leave a Comment

Останні новини

Енергопостачальники повернуть кошти за поставлену за завищеними цінами електроенергію

За результатами розгляду позовів Кам’янець-Подільської та Летичівської окружних прокуратур Меджибізькій селищній раді та Міністерству освіти і науки України буде повернуто…

4 години тому

СБУ заблокувала на Хмельниччині новий канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

5 години тому

Автомобілі з Китаю: різновиди транспорту та їх переваги

Розвиток автомобілебудування у Китаї досяг великих висот. Сьогодні на вибір є велика кількість техніки і переважно популярністю користуються електромобілі.

6 години тому

На Хмельниччині попрощалися із воїном Михайлом Гаврою

У селі Грузевиця, що на Хмельниччині, попрощалися із 42-річним захисником України Михайлом Гаврою, який загинув 20 квітня 2024 року внаслідок отриманого…

6 години тому

На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового…

9 години тому

У Волочиську затримали торговця синтетичними наркотиками

Слідчі поліції вже оголосили зловмиснику підозру, йому загрожує до 10 років ув’язнення. 

9 години тому