На війні з росіянами загинув освітянин з Хмельниччини

На фронті, захищаючи Україну, загинув вчитель історії навчально-виховного комплексу села Малиничі, що у Хмельницькому районі, Олександр Анатолійович Прохніцький, інформує Суспільне.

«Чорним вороном у шкільну родину прилетіла звістка про загибель нашого колеги, вчителя історії Прохніцького Олександра Анатолійовича. Коли в Україну увірвалася біда – він не залишився осторонь. Щирий, справедливий, невгамовний, справжній патріот своєї держави, спочатку Олександр Анатолійович займався волонтерством, а згодом став пліч-о-пліч з побратимами у боротьбі з ворогом. Нехай душа загиблого воїна знайде вічний спокій. Герої не вмирають! Олександр Анатолійович залишиться назавжди в пам’яті шкільної родини», — повідомив на своїй Facebook-сторінці директор навчального закладу Володимир Гусар.

Співчуття родині загиблого Олександра Прохніцького висловив також колектив Хмельницької СЗОШ І-ІІІ ступенів №6.

«Біда торкнулась родини Хмельницької СЗОШ І-ІІІ ступенів №6. Загинув чоловік нашої колеги Юлії Прохніцької. Олександр завжди був веселий, життєрадісний, вічний жартівник, людина мирної професії- вчитель історії. Наші співчуття дружині Юлії, сину Назару та матері… На жаль, Герої помирають, але пам’ять про них залишається в наших серцях назавжди…», — зазначено у дописі Хмельницької СЗОШ №6.

Дописи про героїчну смерть свого колишнього випускника розмістили навчальні заклади, де навчався Олександр Прохніцький – Хмельницька СЗОШ №12 та Кам’янець-Подільський Національний університет імені Івана Огієнка.

«Клята війна принесла в нашу шкільну родину горе. Загинув Прохніцький Олександр, випускник СЗОШ № 12 2002 року. Уся шкільна родина висловлює співчуття родині загиблого…», — йдеться у групі СЗОШ №12 у Facebook.

«Історичний факультет спіткала велика втрата. Героїчно загинув наш випускник Олександр Прохніцький. Вічна пам’ять! Герої не вмирають», — написав декан історичного факультету КПНУ імені Огієнка Анатолій Глушковецький.

У Героя залишилась дружина, син та мати.

Leave a Comment

Останні новини

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з…

35 хв. тому

У Хмельницькому повідомили про замінування школи

У Хмельницькому, ймовірно, замінували одну з місцевих шкіл. Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 8 години ранку.

2 години тому

Родичі п’яти загиблих Героїв Хмельниччини отримали високі державні нагороди

Начальник Хмельницької ОВА Cергій Тюрін, разом з військовослужбовцями Хмельницького ОТЦК та СП вручили високі державні нагороди родинам загиблих воїнів.

2 години тому

Інспектори під час проведення рибоохоронного рейду виявили порушника, який рибалив забороненим знаряддям лову

Так на р. Случ поблизу с. Старий Остропіль Староостропільської ТГ Хмельницького району, чоловік добував водні біоресурси за допомогою забороненого знаряддя…

3 години тому

Як пацієнту подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій

Подати скаргу до НСЗУ — це не формальність. З початку року Національна служба здоров’я України отримала 1 080 звернень від…

4 години тому

У Хмельницькому безкоштовно вакцинують домашніх тварин: де можна отримати послугу

Цього року на Хмельниччині зафіксували випадок сказу у безпритульного собаки. Хвора тварина покусала 8-річного школяра та домашнього собаку.

3 дні тому